TCL tarafından piyasaya sunulan yeni model, içe ve dışa doğru katlanabilme özelliği ile dikkat çekti. MWC 2022’de görücüye çıkarılan model, konsept model olarak tanıtıldı. Şirketin projeyi geliştirmesi halinde katlanabilir akıllı telefon sektöründe fark yaratması mümkün görünürken, ileri dönemlerde katlanabilir modellerin çok daha esnek bir hale geleceğinin de sinyalleri yeni model ile verildi.

Çift katlanabilir konseptli telefon, Ultra Flex olarak adlandırıldı. 360 ​​derece dönebilen menteşe ve ekranın katlanmasına göre özel olarak ayarlanan esnek ekrana sahip model, menteşe sisteminde de yepyeni bir teknolojiye sahip. Ancak konsept telefon üzerinde çalışılması gereken pek çok farklı detay var. Zira uzmanlar tarafından yapılan ilk incelemelerde Ultra Flex’in kırılma noktasında çok hassas olduğu ve kullanımda daha fazla dayanıklılığa ihtiyaç duyulacağı belirtildi.

TCL içe ve dışa katlanabilir modeli gerçeğe dönüştürebilecek mi?

Konsept telefon olarak tanıtılan ve nihai bir ticari ürün olmayan model, şirketin önündeki en önemli sınavlardan birisi olacak. Etkinlikte dikkat çekmeyi başaran model şirketin mevcut katlanabilir modellere karşı üstün olabileceğini gösteriyor. Zira tanıtımlarda çift katlanabilir bir ekranın olmasını ön plana çıkaran TCL; mevcut katlanabilir modellerde olmayan bu özelliğin çok daha kullanıcı dostu ve tercih edilebilir olacağını düşünüyor.

Önümüzdeki dönemlerde özel konsept modeli üzerinde çalışmalarına devam edecek olan TCL, akıllı telefonlarındaki gibi katlanabilir modellerde de güçlü bir alternatif olabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir