Yıllardır konsol ve mobil platformlarda yer alan Pokemon, uzun bir bekleyişin ardından PC oyuncuları için de tasarlanacak.

1996 yılında Pocket Monsters Red ve Green ile oyun dünyasında yerini alan Pokemon, yıllardır popülerliğini korumaya devam ediyor. İlk oyunun bir yıl ardından yayınlanan ve ülkemizde de oldukça büyük ilgi gören anime serisi ile büyük kitleler tarafından tercih edilen Pokemon, oyun dünyasında da önemli bir yerde değerlendiriliyor. Her ne kadar popüler oyun Pokemon, geçtiğimiz 25 yılda onlarda farklı şekilde oyuncuların karşısına çıkmış olsa da PC oyunları seriden uzak kalmak zorunda kaldı. Nintendo’nun Pokemon oyunu konsolları ve el konsollarını çıkarmasının ardından oyuncular PC’de yeni bir Pokemon oyunu görmeyi oldukça zaman geçmişti. Yapımları çeşitli şekillerde deneyimlemek zorunda kalanlar için yeni bir duyuru daha yapıldı. Bu da, Pokemon Trading Card Game Live.

Pokemon’un yeni oyununda kart toplamaya geri dönülüyor

17 1632249799

Pokemon Trading Card Game Live, adından da anlaşılacağı üzere bir kart oyunudur. Hearthstone ve The Elder Scrolls: Legends gibi yapımlardan da alışıldığı üzere, kartlarınızı toplayarak desteler oluşturuyor ve rakiplerinizle destenizde yer alan oyuncularla mücadele ediyorsunuz. Temelde ise çok oyunculu oynanışa yönelecek olan Pokemon TCG Live‘da tek kişilik modlar da yer alacak. Yapımcı tarafından aktarılan bilgilere göre, oyuncular destelerindeki kartları eğitebilecekler. Yani tıpkı orijinal seride de olduğu üzere Pokemon’ların evrimleştirilmesi sağlanacak. 

Oyunda kendi avatarlarını oluşturarak karakterlerini oyuna yansıtabilecek olan oyuncular, aynı zaman içerisinde günlük görevler içerisinde yeni kartlarda edinebilecekler. The Pokemon Company, oyunun öde-kazan sistemine sahip olmayacağını ve herhangi bir ücret ödeme gerekmeden de keyifle vakit geçirilebilecek. Pokemon TCG Live, çok yakın zaman içerisinde iOS, Android, Mac ve PC oyunlarının karşısına çıkacak. Piyasaya sunulacak olan bu oyunlar çıkışında İngilizce, Fransızca, Almana, Portekizce, İtalyanca ve İspanyolca’yı destekleyecek. Oyunun Türkçe desteği hakkında henüz bilgi verilmedi. Oyunun resmi çıkış tarihi hakkında da şu an için bilgi verilmemiş olsa da 2021 yılı içerisinde oyuncuların karşısına çıkması bekleniyor. Oyun hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir