Uzun yıllardan beri Google gibi sektörün en gözde arama motorlarına alternatif bir rakip olan DuckDuckGo şimdi gizlilik odaklı bir şekilde geliştirilecek tarayıcısı ile sektörde yeni bir rekabet yaratacak.

Arama motoru olarak uzun zamandan beri piyasada daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran DuckDuckGo, tarayıcı alanında yer alacağını duyurdu. Yapılan resmi açıklamalar ile paylaşılan bu gelişme, tarayıcı sektöründe yeni bir ismin daha olacağın gösterdi. Firefox, Edge ve Chrome sektörün ön planda olan tarayıcılarına, gizlilik odaklı olarak yeni bir alternatif olacak DuckDuckGo, böylece daha fazla kullanıcıyı da kendine çekebilir. 

Chromium taban üzerine inşa edilecek

Tarayıcı sektöründe en popüler taban olan Chromium ile geliştirilecek olan tarayıcısı, böylece trendleri takip edecek. DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg tarafından kaleme alınan bir blog yazısı ile duyurulan yeni gelişmede üstelik tarayıcının ekran görüntülerine de yer verildi. Böylece kullanılmaya başladığı andan itibaren nasıl bir kullanım sunacağına yönelik bilgi alınabilen tarayıcı, piyasadaki tüm tarayıcılar arasında en iyi gizlilik özelliklerini sunacak.  Blog yazısına göre kurulum aşamasının ardından herhangi bir ayar yapılmazsa dahi en katı gizlilik koruması sunulacak olduğu gibi bu gizlilik ve güvenli kullanım mobilde de desteklenecek. 

Windows ve MACOS işletim sistemlerinde desteklenecek olan tarayıcı için henüz çıkış tarihi paylaşılmadı. Ancak MACOS platformunda kapalı testere başlanıldığı belirtildi. 

Yeni tarayıcı için paylaşılan ekran görüntüsü ise şöyle;

duckduckgo

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir