Tesla’nın ilk elektrikli kamyonu Tesla Semi, teslimden dört gün önce test sürüşünden geçti. Araç, 804 kilometrelik mesafeyi sorunsuz şekilde tamamladı.

Tesla’nın uzun zamandan beri merak edilen Tesla Semi modeli için test sürüşü yapıldı. Tesla CEO’su Elon Musk, yeni aracın test sürüşünün tamamlandığını duyurdu. Test, maksimum ağırlıkta 804 kilometrelik yolculuk ile yapıldı.  “Tesla ekibi, 81.000 libre ağırlığında bir Tesla Semi ile 500 millik bir sürüşü tamamladı!” diyen Elon Musk, test sonuçlarından memnun.

2017’de duyurulan Tesla Semi Class 8 elektrikli araç, ertelenen lansman tarihi ile uzun zamandan beri gündem olmuştu. Bu ertelemeler araç için beklentileri düşürse de Tesla Semi’nin yeni testleri umut verici.

Tesla Semi özellikleri

Tesla’nın yeni Semi modeli dikkat çeken tasarıma sahip. Maksimum ağırlık yüklendiğinde araç 20 saniyede 100 kilometreye ulaşabiliyor. Otomobil üreticisi, tamamen elektrikli yeni aracının ilk teslimatlarını 1 Aralık Perşembe günü yapacak. Devir teslim, Tesla’nın Giga Nevada tesisinde özel bir etkinlikte gerçekleşecek ve ilk müşteri içecek devi Pepsi olacak. Tesla, 2025 yılına kadar Kuzey Amerika’daki üretimini yıllık 50.000 adede çıkarmayı hedefliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir