Çin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi, gelecek dönemlerde sunacağı modeller için tam ekran parmak izi tarayıcısının patentini aldı. Peki söz konusu bu özelliğin çalışma sistemi nasıl olacak?

Samsung sürüş deneyimi arttıracak bir proje tanıttı

Çin’in ulusal patent veritabanında, ekranın tüm alanlarında parmak izlerinin okunmasına izin veren yeni bir teknoloji ile ilgili çeşitli bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Söz konusu bu patent Xiaomi şirketine aittir. Patentte yer alan bilgilere göre tam ekran parmak izi tarayıcı özelliği, dokunmatik ekran ile AMOLED ekran arasında iki katman olacak şekilde bir çalışma performansı sergileyecek. Yani söz konusu dokunmatik sensörler katmanın altında, kızılötesi ışık alıcıları olan bir katman ve onun altında da kızılötesi yayıcıları olan bir katman mevcut olacak. Hepsinin alt kısmında ise AMOLED ekran konumlandırılacak. 

Ekranın tüm alanlarında çalışma performansı sergilenecek

13 3

Ekranda bulunan sensörlere dokunduğunuzda, pek çok kızılötesi verici, ekran parmak şeklinde ışık yayacak. Bu ışık daha sonra ise yansıtılarak, alıcılar tarafından okunmasına yardımcı olunacak. Böylelikle parmak izi teknolojisi ekranın tüm alanlarında çalışma özelliğine sahip olacak ve kullanıcı akıllı cihazının ekranının istediği bir yerime dokunarak telefonunun kilidini kolaylıkla açabilecek. Qualcomm, geçtiğimiz dönemler içerisinde aynı anda iki parmak okuyabilen ikinci nesil parmak izi tarayıcısının duyurusunu yaptı. Xiaomi’nin oldukça ses getirecek olan bu teknolojiyi ne zaman kullanılabilir hale getireceği konusunda ise şu an için mevcut bilgi bulunmuyor. Gelecek günlerde yeni bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir