Elektrikli araç sektörünün önemli markalarına teknik parça tedarik eden Güney Koreli teknoloji devi Samsung, sürüş deneyimini başka bir boyuta taşıyabilecek yeni bir proje duyurdu.

Uzmanlara göre, şirketin yeni teknolojisi otomotiv endüstrisi için yeni standartlar belirleyebilir. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni projelerde adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirket, bugün “ücretsiz NFT” meta veri deposu mağazasının açılışını duyurarak, CES2022’de sürdürülebilirliğin geleceğine yönelik vizyonunu da duyurdu. Ancak bu, Samsung’un CES2022’deki tek projesi değildi.

Samsung sürüş deneyimi arttıracak

Aynı zamanda otomobillerin “sürüş teknolojisi” alanında çok önemli bir açıklama yapıldı. Samsung, elektrikli araç sektörüne özel otomobil üreterek girmedi, Tesla ve Rivian gibi alanında önde gelen markalar için elektronik parça üretmeye devam ediyor. Günümüzün ve geleceğin en önemli alanlarından biri olan elektrikli araç sektöründe kalıcı bir yer edinmek isteyen şirket, CES 2022 fuarında hazırladığı bir videoda yeni bir “sürüş” teknolojisini tanıttı.

Samsung 3 ekranlı katlanabilir telefon piyasaya sürebilir

Samsung, sanal gösterge paneli (HUV) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini birleştirerek sürüş deneyiminde devrim yaratabilecek teknolojiyi tanıttı. Araçtan araca iletişim sistemini de içeren bu teknoloji, artırılmış gerçeklikte önünüzdeki aracın arkasındaki görüntüyü gösteren SeeThrough adlı bir özelliği de içeriyor. Ayrıca karşınıza çıkan rotanın yol haritasını 3 boyutlu olarak da görebilirsiniz.

Şirketin hazırladığı videoda yukarıda söz ettiğimiz özelliklerin tamamı “simülasyon” olarak görülebiliyor. Uzmanlara göre, Samsung’un bu yeni teknolojisi, artırılmış gerçekliğin bir parçası olarak neredeyse sınırsız işlevsellik içerecek şekilde genişletilebilir. Halen proje bazlı olan bu teknoloji, gelecekte otonom sürüşe sahip araçların hangi seviyeye ulaşabileceğini gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir