Elon Musk’ın yıllardır beklediği izin sonunda Synchron’a verildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde, Synchron beyin çipi ilk kez test edildi. İşte detaylar:

Elon Musk’ın Neuralink projesi kötüye gidiyor

Beyin-bilgisayar arayüzleri üzerinde çalışan küçük bir acemi, ABD’de insan beynine bir çip yerleştirmek için onay aldı. Synchron, New York’taki Mount Sinai West Hastanesinde 6 Temmuz’da yapılan bir ameliyatta bir hastanın beyninden bir parça yerleştirdi.

Neuralink vs Synchron: Beyine çip yerleştirmede öncü kim?

Elon Musk’ın Neuralink beyin-bilgisayar arayüzü, insan deneyleri yapmak için yıllardır izin bekliyordu. Maymunlar üzerinde yapılan testler başarılı olsa da Musk’ın testleri henüz onaylanmadı. Ancak çok daha küçük bir şirket olan Synchron, FDA onayı aldığını doğruladı.

Bir Bloomberg raporuna göre, Avustralya girişimi geçen yıl altı hastayı onay için test edebilecek. Avustralya’da başlayan denemeler kapsamında cihaz dört hastaya implante edildi. Bir beyin-bilgisayar arayüzü şirketi, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir ALS hastasının beynine 3,8 cm çapında bir cihaz yerleştirdi.

Synchron tarafından tasarlanan bu cihazın, hareket edemeyen kişilerin e-posta ve SMS göndermesine izin verebileceği iddia edildi. Ayrıca Avustralya’daki hastaların WhatsApp mesajları gönderebileceği ve çevrimiçi alışveriş yapabileceği ortaya çıktı.

Elon Musk, 2019 yılında yaptığı açıklamalarda 2020 yılına kadar insan deneyleri yapabileceklerini ancak henüz FDA onayı almadıklarını söyledi. Ancak ilginç bir şekilde, çok daha küçük bir şirket olan Synchron’a deney yapmasına izni verildi ve sonuçlar herkesi şaşırttı. Synchon projede başarılı oldu.

Synchon ve Neuralink cihazlarının genellikle aynı şekilde çalıştığını unutmayın. Her iki ürün de Parkinson hastalığı veya ALS gibi nörolojik hastaları hedef alıyor ve insan düşüncelerini bilgisayar talimatlarına dönüştürüyor.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir