Türkiye üzerinde elde edilen süt ve süt ürünlerinin kalitesini uçtan uca takip ederek sürdürülebilir hale getirme amacıyla geliştirilen süt analiz cihazı ve yazılımı olan MilkApp, paya dayalı kitle fonlaması için tura çıktı. %12 şirket payının arzıyla 1.6 milyon TL fon hedefleyen girişim, %20 ek fonlama ile birlikte %14 .4 hisse karşılığında 1 milyon 920 bin TL’yi bulan bir talepte bulunacak.

Şirket, ilk 15 iş gün içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan yatırımcılarına %20 fazladan hisse verecek. fonTar tarım fonunun da yatırım kararı aldığı MilkApp yatırım turu fon bulucu platformunda 5 Mayıs 2023 tarihine kadar yatırım almaya devam edecek. 

Teknoloji girişimi MilkApp, süt ve süt ürünleri üreten çiftlikler, mandıralar, çiftçiler, süt toplama kooperatifleri ve süt birlikleri için analiz sağlayan rapor odaklı yazılımlar üretecek. Yazılım girişimi, süt ürünlerinin hammadde kalitesini ve kimliğinin ortalama 60 saniye olan ölçüm süresini 10 saniyeye indirerek yüksek zaman ve maliyet karını arttırıyor.   

6 kat daha hızlı ölçüm süresi

Yazılım uygulamasının mobil uyumlu yeni ve gelişmiş tasarımı hakkında bilgi veren Ahmet Mert Ulukurt, “ MilkApp’in ölçüm modülü, süt toplama araçlarına entegre edilebilecek şekildedir. Bu sayede efor gerektirmiyor. Tüm süt sağlayıcılarını tek tek kaydeden ve bu kişileri muhasebe, kalite, ödeme alanlarında özelleştiren yazılımımız, tüm süt tedarikçilerine tek tek kimlik oluşturan, süt ürünlerinin üretimini kolaylaştıran ve uçtan uca takip edilebilirlik sağlayan bir ürün. Ürünümüzü benzerlerinden ayıran en önemli fark ise ölçüm süresi. MilkApp, piyasa ortalaması 60 saniye olan ölçüm süresini azaltarak tam olarak altı kat daha hızlı bir şekilde yani 10 saniyede ölçüm yapma yeteneğine sahip. Hızlı ölçüm süresi ile gecikmeden sütün tanınmasını sağlarken, sütün kalitesini tayin ediyor, endüstriyel planlamaya katkı sağlayarak verilerin bulut ortamında yıllar boyu saklayarak sürdürebilir bir takip sistemi yaratıyor.” açıklamasında bulundu.

Fonbulucu Girişim İlişkileri Direktörü Muhammed Bellek, “ Gelecek beş yıl içerisinde Türkiye pazarının %20’sinden fazlasına erişerek 50 milyon TL’nin üzerinden net kâr öngören MilkApp, süreç boyunca yüksek teknoloji üretimi için çalışacak. Üçüncü yılın sonunda şirket değerlemesini en azından %50 artırmayı planlayan girişimimiz, dördüncü ve beşinci yılda yurt dışı pazarına açılıp global piyasada bilinir seviyeye gelmeyi hedefliyor. fonbulucu olarak MilkApp’in bu potansiyele sahip olduğuna inanıyor, bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızı bu yerli girişimi desteklemeye davet ediyoruz.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir