Yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisini benimseyerek çalışmalar yapan Sunhero, 10 milyon değerinde yatırım aldı. 

Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına olan talebin arttığı görülüyor. Avrupa genelinde birçok işletme, hükümetler ve insanlar yeşil enerji arayışındalar. Güneş enerjisi, oldukça büyük umut vaat eden seçeneklerden biri aynı zamanda pazarı hızla büyüyor. 2021 yılında Berlin’de kurulan ardından 2022 yılında merkezi Barselona’ya taşınan Sunhero’da pazardan yararlandı.

Christopher Cederskog ve Stefan Braun ile piyasaya sürülen Sunhero, güneş enerjisini daha erişilebilir hâle getirmek için çalışmalarda bulunuyor. Bu çalışmalar PV değer zinciri olmaya devam ediyor. Bu durum konut müşterilerinin çatılarına paneller koymasına olanak tanıyor. Sonuç olarak bu durum tüketicilere yeşil geçişin bir parçası olma, aynı zamanda karbon ayak izlerini azaltma durumu oluşturuyor. Elektrik faturalarında da karbon ayak izinin azalmasıyla birlikte tasarruf etkeni oluştuğu da görülüyor.

Girişimin şimdilik İspanya, Almanya, Mısır, Ukrayna ve İtalya çalışan ekip bulunuyor. Bugüne kadar İspanya’da 1000’e yakın sistem oluşturuldu. Yaklaşık olarak 2000 MWh üretim gerçekleştirildi.

sunhero 1
Güneş Enerjisi Çalışmalarıyla Bilinen Sunhero, 10 Milyon Euro Yatırım Aldı

Sunhero COO’su Stefan Braun Faaliyetlerini Açıkladı:

Sunhero Coo’su Stefan Braun yaptıkları faaliyetler ile ilgili açıklamada bulundu. Son iki yılı müşterilerinin ihtiyaçlarına göre kurguladığını söyledi. PV çözümleri sunmak için güçlü bir temel atıldığından da bahsetti. Finansman tunun desteğiyle süreçlerini düzene sokacağını belirten Braun lojistikleri için optimize edilmek üzere yazılım geliştireceğinden de bahsetti. Hedeflerinden de bahseden Sunhero COO’su, sektörde operasyonel mükemmellik için yeni bir standart belirlemenin öneminin altını çizdi. Bununla beraber belirlenen bu vizyonu gerçeğe dönüştürmek için gerekli kaynaklara sahip oldukları için daha fazla heyecan duyduklarını da sözlerinde belirtti.

Yapılan bu yeni yatırım, İspanya pazarındaki konumunu çok daha sağlam hâle getireceği düşünülüyor. Aynı zamanda ürün portföyünü elektrikli araç şarj cihazlarını ve bir dizi başka elektrifikasyon öğesini içerecek şekilde genişletme planlarını da destekleyecek.

SEO İçerik Üreticisi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir