Oyun platformu olarak bilinen Steam üzerinde ekran görüntüsü almak için uygulama özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Yeni bir oyun oynarken ya da ekran görüntüsü almak istediğiniz ilginç bir durum ile karşılaştığınızda Steam ekran görüntüsü alma işlemlerini yapmanız yeterli.

Steam üzerinden ekran görüntüsü alındığında varsayılan olarak belirlenmiş klasör içerisine ekran görüntüsü kaydedilir. Bu sayede kullanıcılar mevcut klasöre ulaşarak kaydettikleri tüm ekran görüntülerini kontrol edebilir. Steam kullanıcı tarafından tercih edilebilecek olan bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Steam ile ekran görüntüsü nasıl alınır?

Steam üzerinde oyun oynarken ekran görüntüsü almak için F12 tuşuna basmanız yeterli. Tuşa basılması ile birlikte bir deklanşör sesi duyulacaktır ve sağ altta bir bildirim görülecektir. Bu sayede işlemlerin başarıyla tamamlandığını anlayabilirsiniz.

Oyun oturumu sırasında yakaladığınız tüm ekran görüntülerini görüntülemek istiyorsanız shift + tab tuşlarına basarak Steam ekranını açmanız ve ardından Steam ekranında yer alan ekran görüntülerini görüntüle seçeneğini takip etmeniz yeterli.

Steam uygulamasında gösterilecek olan ekran görüntüleri sayesinde oyun boyunca tüm etkinliklerinizi kontrol edebilirsiniz. Üstelik aldığınız ekran görüntülerinde topluluk ile paylaşma gibi çeşitli seçenekler de uygulama tarafından desteklenmektedir. Oyun çıkışı ile birlikte Steam kitaplığında özel bir pencere açılır ve oyun sonrası özeti şeklinde aldığınız tüm ekran görüntüleri ve benzeri işlemlere dair bilgiler sunulur. Bu bilgiler dahilinde de daha kolay bir şekilde ekran görüntülerini yönetebilmeniz mümkün olmaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir