İnternet sayesinde çeşitli oyunların dağıtılmasını  sağlayan Steam‘in sahibi olan Valve, macOS High Sierra 10.13 ve macOS Mojave 10.14 için Steam desteğinin durdurulacağını bir bildiri yayınlayarak açıkladı. 15 Şubat 2024 tarihi itibarıyla güvenlik güncellemelerini ve teknik destek artık Valve tarafından sağlanmayacak.

Ana Neden Google Chrome Desteğinin Olmaması 

steam macOS ve High sierra güncelleme desteğini kesiyor

Şirket’in yaptığı açıklamaya göre bu kararın arkasında High Sierra ve Mojave işletim sistemlerinde Google Chrome desteğinin durdurulması yatıyor. Steam’de bazı bölümlerin Google Chrome’a dayanarak çalışması Apple’ın eski işletim sistemlerinde bu bölümlerin çalışmayacağı anlamına geliyor.

Destek Sona Erince Ne Olacak?

Güncellemelerin ve teknik desteğin sona ereceği tarihten itibaren Steam hesabınıza ve indirdiğiniz oyunlara bir süre daha erişebileceksiniz ancak belli bir süre sonrasında satın alınan oyunları oynamaya ve diğer ürünleri kullanabilmeye devam etmek için yeni bir macOS sürümüne yükseltmeye ihtiyacınız olacağını hatırlatalım.

macOS High Sierra ve Mojave’nin yanında Windows’un güncellenmeyen sürümlerinden; Windows 7, 8 ve 8.1’e  de 1 Ocak 2024 itibarıyla erişim durdurulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir