Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Steam, indirim kurallarında değişiklik yapıyor. Platformdaki sahte indirimler artık son bulacak. 

Epic Games’in rakibi popüler oyun mağazası Steam, düzenli bir şekilde oyunlarda indirim yaparak bütçesi çok daha az olan oyuncuları sevindirmeyi başarıyor. Steam Deck adlı cihazıyla el konsolu pazarına hızlı bir şekilde giriş yapan Valve, platformda genellikle kış veya bahar indirimi adı altında çeşitli kampanyalar yapılıyor. Aynı zamanda bazı özel günlerde de indirimler yapılıyor. Steam platformunda kullanıcıların sık sık şikayet ettiği sorunlar vardır. Bazı geliştiriciler ve yayıncılar, Steam platformunda kendilerini daha fazla ön plana çıkarmak konusunda yüzde 1-2’lik küçük indirim yapılıyor. Bu durum diğer oyunların ve indirimlerin öne plana çıkmasının önüne geçilirken, Valve mağaza içerisinde hile yapılmasına göz yumduğu gerekçesi ile eleştiriler yapılıyordu. 

Başladı: Steam indirimleri 2022

Steam, indirim kurallarını değiştirme kararı aldı

9 11

Valve, Steam üzerinden yapılan indirimleri politikası üzerinde değişiklik yapılıyor. 28 Mart ayından itibaren yürürlüğe girecek olan bu yeni düzenlemeler gereği, artık platformda oyun indirimi yüzde 10 oranından başlamak zorunda olacak. Aynı zamanda Steam’deki indirimler arası bekleme süresi 6 hafta yerine 28 gün olarak değişiklik gösterecek. Yeni geliştiriciler ve yayıncılar, bir oyun ile ilgili indirim sona erdikten sonra tekrar indirime yapılması için en az 28 gün daha beklemek gerekecek. İndirim bekleme süresi Steam platformundaki tüm promosyon ve indirim seçenekleri için geçerli olacak. Ay Takvimi Yeni Yılı İndirimi, Yaz İndirimi, Sonbahar İndirimi ve Kış İndirimi gibi özel durumlar bu durumdan muaf olacak. 

Silinmesi gereken uygulamalar Google Files filtreleme özelliğiyle bulunabilecek

28 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni Steam indirim kuralları:

  • Çıkış sürecinde ürününüzü indirime sokabilirsiniz ancak çıkış indiriminin bitmesinin ardından 28 gün boyunca bir indirime sokmak mümkün olmayacak. 
  • Herhangi bir para biriminde yapılan bir fiyat artışının ardından 28 gün boyunca ürün için indirim sunmak mümkün değildir. 
  • Steam platformunda genelinde yapılan dönemsel etkinliklerin dışında bir indirimin bitmesinin ardından 28 boyunca tekrar ürün indirime giremez. 
  • Ürünün çıkmasının ardından gelen 28 gün içerisinde veya çıkış indiriminizin bittiği günden sonraki 28 gün içerisinde ya da herhangi bir para biriminde fiyat artışı yapılmasının ardından gelen sonraki 28 gün içerisinde ürününüzü dönemsel olarak indirim etkinliklerinde indirime sokmak mümkün değildir.
  • Devam eden promosyon sırasında ya da gelecek bir tarihte yapılması programlanan bir promosyon fiyatını değiştirmek mümkün değildir. 
  • Steam’de sahip olduğunuz ürünü %90’dan yüksek veya %10’dan düşük bir indirime sokmak mümkün değildir.
  • Özel olarak yapılan indirimler iki haftadan uzun, 1 günden kısa olamaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir