Valve, Steam Deck için Windows sürücülerini bazı eksikler ile beraber piyasaya sürülmüştür. Şirket şimdi ise avuç içi oyun cihazı için Windows paketine ses sürücüleri için destek verdi. Önceden Bluetooth veya USB Tip-C hoparlör veya kulaklık kullanılması gerekiyor. Yeni sürücülerle ses sorunu giderilirken, bunların çalışması için Valve ve AMD’nin APU sürücüsünü de güncellemek gerekecek. 

Valve’ın Arch Linux tabanlı işletim sistemi SteamOS, güncellemelerle, hata düzeltmeleriyle ve yeni özellikler ile beraber çok iyi bir hale geldi. Bir diğer yandan ise Windows’un konsol üzerinde mükemmel bir şekilde performans gösterdiği söylemek de mümkün değildir. Bu sebeple de Deck için kendi işletim sistemi daha stabil bir seçenek gibi gözüküyor. 

Valve’in Steam Deck Windows sayfasına göre “konsol çift önyükleme” yeteneğine sahiptir. Fakat çift önyükleme sihirbazı sağlayan SteamOS yükleyicisi şu an için de hazır değildir. Şu an için kurulum yapmak isteyenler, Windows için ön yüklenebilir bir SD kart kullanılabilir. Aynı zamanda şirket Windows için herhangi bir destek sağlamıyor. Önceden ise Windows 11 Steam için uyumlu değildir, fakat bir güncellemeyle fTPM desteği eklendi ve bu mümkün hale geldi.

Google Çeviri’ye 24 yeni dil seçeneği eklendi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir