Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, geçtiğimiz akşam ki, konferans çeviri aracı 24 yeni dil seçeneği eklediğini belirtti. 

Google, I/O 2022 geliştirici konferansı sırasında Çeviri aracına 24 yeni dil desteği eklediği dile getirildi. Yeni kullanıma sunulan bu diller arasında Sanskritçe, Tsonga ve Sorani Kürtçesi bulunmaktadır. Yeni eklemelerden biri olan Assam dili, Kuzeydoğu Hindistan’da yaklaşık olarak 25 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bir diğeri ise, Dhivehi ise Maldivler’de yaklaşık 300.000 kişi tarafından konuşulmaktadır.

iOS Google Çeviri indirmek için
Android Google Çeviri indirmek için

google ceviriye 24 yeni dil secenegi eklendi

Google CEO’su Sundar Pichai’ye göre bu yeni diller, şirketin 300 milyondan daha fazla kişi tarafından konuşulan dilleri kapsamasına imkan tanıyor ve Çeviri aracının desteklediği toplam dil sayısı 133’e kadar çıkıyor. Pichai, atılımı Google’ın çeviri algoritmasının kullanıldığı yeni bir tek dili yapay zeka öğrenme yaklaşımına bağladı. Bu yapay zeka, bir örneğini görmeden metnin bir kısmının nasıl çevrileceğini öğrenen işleve sahiptir. 

Google çeviri aracı gelişmeye devam ediyor

Etkinlik esnasında yayınlanan bir blog gönderisinde Google, yaklaşımın henüz mükemmel olmadığını kabul etti fakat, İspanyolca ve Almanca gibi dillerle aynı deneyimi sunabilmesi için de teknoloji üzerinden çalışmaya devam edeceğini dile getirdi. Google, Çeviri aracına en son 2020 yılında Kinyarwanda, Odia, Tatar, Türkmence ve Uygurca dilleri başta olmak üzere yeni dilleri ekledi. Google’ın Çeviri noktasında hala yapacak işleri var çünkü dünya çapında 7.151’den fazla konuşulan dil olduğu düşünülüyor. Yine de bu eklenen diller, insanların farklı şekilde iletişim kuramayacağı durumlarda önemli bir araç olacak. 

Twitter kopya tweetlere yaptırım uygulamaya başlayacak


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir