Valve’e göre Steam Deck’in üretim kapasitesi ikiye katlandı. Peki Steam Deck Türkiye’de satışa çıkacak mı?

Valve Steam Deck kullanıcılarının oyun yüklemesini yanlışlıkla engelledi

İlk olarak bu yılın Şubat ayında piyasaya sürülen Steam Deck, yaklaşık dört aydır stok sorunlarıyla baş etmeye çalışıyordu ki şirket bu sorunu çözmüş gibi görünüyor. Valve’den yapılan yeni bir açıklamaya göre Steam Deck’in üretim kapasitesi sonunda iki katına çıktıyor. Peki el konsolu Türkiye’de satışa çıkacak mı?

Valve, Steam Deck’in üretim kapasitesi iki katına çıkıyor

Valve geliştirme ekibinin sosyal medyada yaptığı yeni paylaşım, Steam Deck bekleyenleri sevindirecek gibi görünüyor. Oyun devi, bir süre önce üretim kapasitelerini artırdıklarını ve gelecek hafta stoktaki Steam Deck sayısının iki katından fazla olacağını söyledi.

Steam, bu yılın ikinci çeyreği için tüm siparişlerin kilidinin açıldığını bildirdi. Valve’de tasarımcı olarak çalışan Lawrence Yang, sıraya giren müşterilere gönderilecek Steam Destelerinin sayısını artırdıklarını doğruladı. Şirketim üretim kapasitesini artırması tüm bekleme listelerini ortadan kaldırabilir.

Bir yetkili Twitter gönderisinde, “Üretim hızlandı ve bundan sonra her hafta iki kat daha fazla Steam destesi göndereceğiz.” Valve’in bu yılın başlarında duyurduğu

Ancak bildiğiniz üzere Steam Deck henüz Türkiye’de satışa çıkmadı. Kullanıcılar Valve’in bekleme listesine katılmak istediğinizde, “Bu ürün bulunduğunuz ülkede rezerve edilemez” bildirimi ile karşılaşıyor.

Steam Deck’in Türkiye’ye ne zaman geleceği belli olmasa da kapasite artışı daha fazla bölgeye yayılacağı anlamına geliyor. Cihazda Steam oyunu oynamak için üç Steam Deck seçeneği bulunuyor. Steam Deck fiyatlandırması aşağıdaki gibidir:

  • 64 GB sürümü için 399 dolar (6,600 TL)
  • 256 GB sürümü için 529 dolar (8,800 TL)
  • 512 GB sürümü için 649 dolar (10,700 TL)

Üretim kapasitesinin artması ve ürünün daha fazla bölgede satışa sunulmasıyla ülkemizde de satışa çıkması oldukça muhtemel. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir