Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Valve, son zamanlar içerisinde Steam kullanıcı arayüzüzü daha iyi hale getirmek için bir takım çalışmalar içerisine girdi. Elde edilen son bilgiler ise şu ana kadar neden olmadığına anlam verilmeyen oldukça basit ama etkili bir özellik oldu. 

Geçtiğimiz aylar içerisinde Valve, Steam’in arayüzü hakkında çeşitli değişiklikler yapmıştı ancak bu değişiklikler oyuncuları pek de heyecanlandırmadı. O zaman gelen güncellemedeki yenilikleri hatırlamak gerekirse, indirme ilerlemesiyle beraber yükleme de görünecek ve diske depolama seviyesi incelenerek, indirilmiş olan oyunlara girilememesi sebebi de anlaşılabilecekti Valve’nin Steam’in arayüzünde tekrar pek çok değişikliğe gitme kararı almasının esas amacı Steam Deck konsolu için yapıldığını dile getirdi. Şimdi ise Valve arayüzü ile ilgili yeni bir değişiklik daha yapıldı ve bu oyuncuları memnun edecek gibi gözüküyor. 

16

Oyunlar artık indirmeden boyutları öğrenilecek

Valve, Steam kullanıcıların bir oyunun boyutunu, indirmeye başlamadan önce görmeye izin verecek. Oyunların kitaplık sayfaları, depolama alanıyla ilgili olan ayrıntıları ve tahmin edilen indirme süresi gibi bilgileri görmek için önce yükleme butonuna tıklamanıza gerek kalmadan sonunda bir oyun için gereken toplam alan bilgisi sunulacak. Bu hafta içerisinde Steam beta güncellemesinin bir parçası olarak kullanıcıların beğenisine sunulan küçük ancak önemli değişikliğin gelecek gafta içerisinde bütün Steam kullanıcıları için yayında olması ihtimali oldukça yüksek. 

Huawei’nin yeni ürünleri Türkiye’de yerini aldı

Valve, 2019’da Steam kütüphanesinin yeniden tasarlatarak oyunları bulmayı, arkadaşların hangi oyunları oynadığını görmeyi ve oyun geliştiricilerinden gelen son güncelleme veya haberleri takip etmeyi daha kolay hale getirmişti. Yıllar içerisinde talebin artması ve aynı zamanda değişen kullanıcı alışkanlıkları, hem Discord hem de Epic Games Store’un da etkisi ile beraber kullanılabilirlik ve tasarım anlamında Steam’de gerekli güncellemeleri yapmak için Valve’nin işini artırdı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir