Statik IP adresleri şu anda varsayılan değildir. Bu nedenle statik IP kullanmak için firma olarak Statik IP adresi almak için bireysel olarak başvurmanız ve bu ek hizmeti satın almanız gerekmektedir.

Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası nasıl çözülür?

Öyleyse neden statik bir IP’ye ihtiyacınız var ve bu hizmet için daha fazla ödeyesiniz?

Statik IP’ye neden ihtiyaç duyuluyor

Örneğin şirketler Voice-over IP (VoIP) teknolojisi, uzak sunucu, çalışanların evlerinden işletim sistemine erişimleri, kendi depolama sunucularına erişim gibi birçok hizmet için statik IP kullanmak zorundadır. Bu hizmetler için statik bir IP adresi belirlenemezse, çalışanların her seferinde IP adreslerini değiştirmeleri gerekecektir. Ancak statik IP değerinde herhangi bir değişiklik olmadığı için bu sorun ortadan kalkmaktadır.

İşletmeler ayrıca FTP, e-posta ve sanal özel ağ (VPN) sunucuları, veritabanı sunucuları, ağ cihazları ve web barındırma hizmetleri üzerindeki işlemleri kolaylaştırmak için statik bir IP adresi kullanır. Bu durumlarda, bu alanlarda büyük miktarda veri yöneten şirketler, statik bir IP adresini, sunuculara bağlanması gereken çalışanlar ve müşteriler için kolaylık olarak görür.

Bahsettiğimiz hizmetlere ek olarak bir değişken, dinamik bir IP adresi kullanmak zordur. Örneğin, bir web siteniz olduğunu varsayalım. Siteye bağlı sunucunun IP adresi sürekli değişmektedir. Bu, sunucunun DNS sunucularıyla iletişim kurduğu ve IP adresi her değiştiğinde yeni IP adresine taşındığı anlamına gelir. Okunması kolay görünüyor, ancak işlem saatler, bazen günler sürüyor. Bu, siteye bağlanırken sık sık sorun yaşadığınız anlamına gelir. Ancak statik IP kullanırsanız bu işlem artık tekrarlanamayacağı için siteniz her zamanki gibi hizmet vermeye devam edecektir. Bu nedenle web siteleri, nadiren değişen statik IP adreslerinin arkasında barındırılır.

Ek olarak, DNS sunucuları genellikle statik IP adresleri kullanır (örneğin, 1.1.1.1 / 1.0.0.1 ve 8.8.8.8 / 8.8.4.4). IP adresi sürekli değişiyorsa, bir web sayfası önizlemesinde olduğu gibi DNS sunucusunu yeniden yapılandırmanız gerekecektir.

Aygıt etki alanı mevcut değilse, bilgisayar yine de ağdaki sunucuya statik bir IP adresiyle bağlanabilir. Örneğin, bilgisayarınızı sunucunun ana bilgisayar adı yerine her zaman statik bir IP adresine bağlanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, DNS sunucusu düzgün çalışmıyor olsa bile bilgisayarın kaynak sunucuya bağlanabileceği anlamına gelir. Tüm bilmeniz gereken sunucunun statik IP adresidir.

Kısacası, güçlü bir bağlantı gerektiren herhangi bir hizmet veya özelliğin statik bir IP adresine sahip olması gerekir. Bu son kullanıcı için iyi görünse de, IP adresi değişirse, daha önce bağlanan her kullanıcının bağlantısı kesilecek ve ardından yeni bir adresin bulunup yeniden bağlanmasını bekleyecektir. Bu nedenle, dosya sistemi hizmeti veya çevrimiçi oyun gibi sürekli bağlantı gerektiren hizmetler statik bir IP adresi kullanır.

Statik IP’yi yerel ağlarda da kullanabilirsiniz. Yani evinizdeki her cihaza erişmek için önceden tanımladığınız yerel bir statik IP ile her saat başı bir IP adresi öğrenme derdiniz yok. Bunu modem veya yönlendiricinizdeki DHCP menüsünden yapabileceğiniz gibi doğrudan bilgisayarınızdan da yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir