Windows kullanıcıları bazı zamanlar internet bağlantılarında çeşitli hatalar ile karşılaşabiliyorlar. Bu hatalardan birisi de varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası oluyor. Böyle bir hata ile karşılaştığınız zaman ise yapabileceğiniz çeşitli çözüm adımları bulunuyor. Sizlere bu içeriğimizde varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası nedir ve çözümü için yapabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. Bir türlü internete bağlanamama problemi bilgisayar, moden veya diğer bir ağ cihazındaki sorundan ötürü kaynaklanıyor olabilir. Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası alıyorsanız ise Windows 10, Windows 7 gibi işletim sistemi kullanıcılarının sıkça karşılaştığı hatalardan birisi olduğunu söyleyelim.

Varsayılan ağ geçidinin ne olduğundan başlayacak olursak, bu hatanın sebebi olarak temel bir ağ problemi diyebiliriz. IP adresiniz diğer ağlara erişemiyor ve sonuç itibariyle varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası meydana gelmiş oluyor. Bu sorunun çözümü tarafında ise uygulayabileceğiniz birçok yol bulunuyor. Gelin şimdi bu yöntemler neler ele alalım.

Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası ve çözüm yolları

3 1600512706

Default Gateway yani varsayılan ağ geçidi, bilgisayarınızın bir ağa erişirken kullandığı ilk ve son IP adreslerinden oluşuyor. Bu IP adresleri ile diğer ağlara bağlanamıyorsanız varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası almış olursunuz. Bu hatanın birçok sebebi olabilir.

Başlıca çözüm yolları

  • Adım 1: Modeminizi yeniden başlatın.
  • Adım 2: Antivirüs programınızı devre dışı bırakın.
  • Adım 3: Wi-Fi ağınızı sıfırlayın.
  • Adım 4: Ağ sürücülerinizi güncelleyin.
  • Adım 5: Ağ sürücülerinizi kaldırın.
  • Adım 6: Ağ sürücülerinizi değiştirin.
  • Adım 7: Windows otomatik oturum açma özelliğini devre dışı bırakın.
  • Adım 8: Kablosuz yönlendiricinin frekansını değiştirin.

Modeminizi yeniden başlatarak soruna bir çözüm arayabilirsiniz. Modeminiz aşırı ısındıysa biraz olsa soğuyacak ve ön yükleme esnasında gerçekleşen hata düzelmiş olacaktır. Modemi kapattıktan sonra birkaç dakika sonra denemenizi öneririz.

Antivirüsü devre dışı bırakın

Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatasının sebeplerinden birisi de antivirüs programları olabilir. İnternet tarayıcıları ile senkronize olarak çalışan anvirüs yazılımlarının bu tarz ağ hatalarını sıkça aldığı biliniyor. Bu noktada antivirüs programını devre dışı bırakarak bağlantınızı kontrol etmenizi öneririz.

Wifi ağınızı sıfırlayın

WiFi ağınızı sıfırlamak yine varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatasının çözümü olarak denenebilir diyebiliriz. Modemi yeniden başlatmaktan daha uzun bir yöntemdir. Bunun için Ağ – İnternet Ayarları ekranını açın ve buradan Bağdaştırıcı Seçeneklerini Geliştir sayfasını açın. Wi-Fi ağınızı üzerinde sağ tıklayın ve Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın. Bir süre sonra tekrar sağ tıklayarak Etkinleştir seçeneğine basın.

Ağ sürücülerinizi güncelleyin

Varsayılan ağ geçidi hata sebeplerinden birisi de ağ sürücüleri olabilir. Ağ sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Bunun için Aygıt Yöneticisi bölümünü açtıktan sonra buradan Ağ Bağdaştırıcıları menüsünü açın, Wireless ağ sürücünüz üzerinde sağa tıklayın ve açılan menüde Sürücüyü Güncelleştir seçeneğine tıklayın. Bir güncelleme var ise otomatik olarak güncellenecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir