Bireysel bir İnternet kullanıcısıysanız ve İnternet hizmetiniz için statik bir IP kullanmak istiyorsanız, servis sağlayıcınızdan yalnızca statik bir IP istemeniz yeterlidir. Statik IP hizmetini başlattıktan sonra modemi yeniden başlatmanız yeterlidir.

Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor hatası nasıl çözülür?

Bu noktadan sonra, İnternet hizmetini satın aldığınız operatör olan ISP’nizden Statik IP satın almanız gerekecektir. Örneğin TurkNet’te bu işlem, herhangi bir yeri telefonla aramanıza gerek kalmadan doğrudan online işlemlerle gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için TurkNet’teki Online İşlemler sayfasına gidin ve kayıt olun ve ardından Statik IP talimatlarına göre satın alma işlemi gerçekleştirin. Bu işlem diğer operatörler için de aynı şekilde çalışır.

Statik IP güvenli mi?

Ne yazık ki. Statik IP adresleri, dinamik IP adreslerinden daha az güvenli olarak kabul edilir. Statik IP adresleri değiştirilemediğinden, bir bilgisayar korsanının verileri bulması ve bunlara erişmesi daha kolay olabilir. Sabit sayıda statik IP adresi, sonraki saldırılardan etkilenme şanslarını da artırır. Statik IP adreslerinin izlenmesi de daha kolaydır. Ancak bu, statik IP adreslerinin tamamen güvenilmez olduğu anlamına gelmez. Alabileceğiniz çeşitli adımlar (güvenlik duvarları, erişim kısıtlama protokolleri vb.) bu sorunları önleyebilir.

Ancak dinamik IP adreslerinde bulunan güvenlik açıkları, yönlendiriciye, güvenlik paketine veya VPN’ye bir güvenlik duvarı uygulanarak azaltılabilir. Örneğin, bir VPN ağ adresinizi gizlemeye yardımcı olarak cihazınızın fiziksel konumunu bulmayı zorlaştırabilir. Bu önlemler tüm verilerin her zaman güvende olacağını garanti etmese de, büyük bir farkla yardımcı olurlar, bu nedenle diğer güvenlik işlemlerini yürütmek iyidir.

Statik ve dinamik IP adresi farkları

Kullanıcılar evlerine ya da işlerlerine internet hizmeti bağlandığında statik veya dinamik bir IP adresi atanır. Ancak, özellikle ev kullanımı için dinamik IP adreslerinin kullanılmaktadur. Çünlü, statik bir IP adresinin bazı ticari uygulamalarda bazı avantajları vardır.

Statik ve dinamik IP adresleri arasındaki temel fark, statik ve dinamik terminolojilerindedir. Edebi anlamda, statik terimi, hikaye boyunca aynı kalan bir karaktere atıfta bulunur ve dinamik karakter terimi, hikaye boyunca değişen bir karaktere atıfta bulunur. Statik ve dinamik IP adresleri aynı kalıba sahiptir. Statik, değişiklik olmadığı anlamına gelir ve dinamik, değişiklik anlamına gelir. Bu, statik bir IP adresiyle ilişkili sayıların değişmediği, ancak dinamik bir IP adresiyle ilişkili sayıların değiştiği anlamına gelir.

Dinamik IP adresi genellikle günler, haftalar veya daha uzun süre aynı kalabilir, ancak ISS’yi veya modemi kapatarak ve ardından fişe takarak da değiştirilebilir. Adres değişikliği de son kullanıcıyı etkilemez. Kullanıcı interneti kullanıyor olsa bile adres değiştirilebilir.

Öte yandan, statik IP adresi değiştirilemez ve servis sağlayıcıya ücretlendirilir. Statik IP adresleri, sınırlı sayıda IP adresinden ayrılmalıdır. Statik IP adresleri, ISP onlardan değiştirmelerini istemediği sürece, kullanıcı ne yaparsa yapsın aynı kalacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir