Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mihail Fedorov’ın geçtiğimiz günlerde Starlink uydusunu aramak için Elon Musk’a yaptığı çağrı karşılıksız kalması. Musk, Ukrayna için Starlink uydularını aktif hale getirdi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta Ukrayna birçok ülkeden savaşa destek talep ediyor. Son birkaç gündür Ukrayna Başbakanı Mihail Federov, sosyal medya üzerinden Elon Musk’ı arayarak “Ukrayna’da Starlink’in etkinleştirilmesini” talep etmişti.

Uydu internet hizmeti Starlink korsanın önüne geçecek

Bildiğiniz gibi Ukrayna’da şu anda insanlar internet erişiminde büyük problemler yaşıyor. Hatta bazı sosyal medya uygulamaları insanların video paylaşmasını bile engellemiş durumda. Savaşın tüm olumsuz etkileriyle devam ettiği bu günlerde ülkedeki insanların hem birbirlerinden, hem de gelişmelerden haberdar olmak için internet erişimleri de büyük önem taşıyor.

Tüm bunları göz ardı etmeyen ünlü milyoner Ukrayna’dan gelen bu çağrıya kayıtsız kalmadı ve Ukrayna’da Starlink uydusu devreye girdi.

Starlink Ukrayna’da etkinleştirildi

Elon Musk, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Fedorov’un açıklamasından 11 saat sonra bu talebe olumlu yanıt verdi. Ünlü bir milyoner Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Ukrayna’nın internet altyapısı zarar gördükten sonra Starlink’i kullanarak ücretsiz interneti nasıl kullanıma sunduğudur. Rusya, Ukrayna’yı işgal etmeden hemen önce, Ukrayna’ya ciddi hasar veren bir siber saldırı başladı. Ulusal iletişim ağı. Ukraynalılar, yetersiz telefon ve internet altyapısı nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldılar.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir