Starlink uydu sitesinin kullanıcıları kesinti sorunları yaşıyor. Starlink üretiminin dünya çapında durdurulduğu ortaya çıktı.

SpaceX Starlink uydu internet hizmeti geçen hafta sonu küresel bir arıza yaşadı. Reddit kullanıcıları tarafından Cumartesi ve Pazar günleri bildirilen arıza, interneti sağlayan uydu grubu ile terminal arasındaki bağlantının kesilmesinden kaynaklandı.

Starlink kullanıcılarına internet kesintisi şoku

Bildiğiniz gibi Starlink uydularını alçak dünya yörüngesinde kullanıyor ve terminaller internet üzerinden dağıtım için kullanıcılara dağıtılıyor. Ancak, sosyal medyada kullanıcılar tarafından yayınlanan hesap kapatma raporları Dünyanın her yerinde sorunlar olduğu ortaya çıktı. Sorunun yarım saatten az bir sürede çözüldüğü bildirildi.

Starlink kullanıcıları için ani İnternet kesintileri Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Yeni Zelanda, Kanada ve diğer birçok ülkedeki Starlink kullanıcısı kısa süreli elektrik kesintileri bildirdi. Bu Starlink ağ güvenlik açığının planlanıp planlanmadığı netlik kazanmazken, 9 ve 10 Nisan tarihlerinde kısa bir süreliğine de olsa tüm kullanıcıları etkilediği görülüyor.

Starlink uydu internet hızıyla rakiplerini geride bırakacak

Reddit’te paylaşılan bir gönderiye göre, bir elektrik kesintisi Starlink terminalinin yörüngedeki uydularla iletişim kurmasını engelledi. Ancak SpaceX, Starlink uygulaması tarafından gönderilen bir mesajda sorunun farkında olduğunu ve en kısa sürede duruma müdahale edeceğini söyledi.

Farklı ülkelerden onlarca şikayet Reddit üzerinden gönderiye ulaştı. SpaceX resmi bir açıklama yayınlamamış olsa da. Ancak kazadan etkilenen kullanıcıların birçok ülkeye yayıldığı görülüyor.

Ancak çoğu kullanıcı, terminallerinin kısa sürede tekrar uydu ile iletişim kurabildiğini bildirdi. Bazı kullanıcılar terminalin yerini değiştirdiğini iddia ederken, diğerleri sistemi kapatıp yeniden başlatarak sorunu çözebileceklerini iddia ediyor. Ancak genel olarak, kesinti otuz dakika sürmüş gibi görünüyor.

SpaceX Falcon 9’un kolay ve hızlı fırlatma sistemi sayesinde Starlink, yörüngeye 2.000’e yakın uyduyu fırlatmayı başardı. Kısa sürede tüm dünyaya yayılan Starlink, ön sipariş vererek farklı ülkelerde de servis edebilir.

Uydu İnternet hizmetleri dünya çapında binlerce kullanıcıya dağıtıldığında bile, SpaceX hala müşterilerine terminaller ve cihazlar sağlamak için mücadele ediyor. Bulunduğu ülkelerde bile yüzlerce kişi ön sipariş vermek için bekliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir