Starlink internet aboneliklerinin maliyeti nedir? Elona Musky’nin uzay şirketi SpaceX, Starlink uydu internetinin fiyatlarını güncelledi.

SpaceX’in geniş bant internet hizmeti Starlink, fiyatlandırmasını güncellediğini duyurdu. Tüketiciler için yapılan yeni bir duyuruya göre, yükselen enflasyon maliyetleri etkilediğinden Starlink terminallerinin ve sunduğu aylık hizmetler fiyatlarının arttırıldığı belirtildi.

Bir PC Mag raporuna göre, ön kayıt yaptırmak ve Starlink paketini satın almak isteyen müşterilerin 549$ (önceki fiyat 499$’dı) ödemesi gerekecek. Ek olarak, 23 Mart’tan itibaren yeni siparişler 599$’a mal olacak.

Starlink internet maliyeti nedir?

Son dönemde birçok sektör enflasyon nedeniyle fiyat güncellemesi yapma eğiliminde. SpaceX, Starlink uydu internet hizmetinde yapacağı bazı değişikliklerin temelinde enflasyonun yattığını iddia ediyor. Yeni güncellemeyle birlikte aylık internet hizmet ücreti 99 dolardan 110 dolara yükseldi.

Ancak SpaceX tarafından gönderilen bir nota göre müşteriler, fiyat artışını kabul etmezlerse diledikleri zaman aboneliklerini iptal edebilir ve ayrıca Starlink donanımlarını 200 dolara kadar geri iade edebilirler. Son 30 gün içinde bir Starlink kiti satın alan müşterilere tam bir geri ödeme yapılacaktır.

Starlink uydu internet hızıyla rakiplerini geride bırakacak

Ayrıca Starlink Premium müşterilerinin fiyat artışından etkilenmeyeceği biliniyor. Bu yılın başlarında başlatılan Premium hizmet, 2.500 dolarlık bir kit ve aylık 500 dolarlık bir ücrete mal oluyor. Premium abonelik, ağırlıklı olarak masaüstü kullanıcıları tarafından tercih ediliyor ve 150-500 Mbps indirme / yükleme hızları vaat ediyor.

Yeni aylık ücretin geçerlilik tarihi, en azından Amerika Birleşik Devletleri için bölgeye göre belirlenecektir. Starlink, güncellemenin ne zaman sona ereceğini söylemese de fiyatlar bir ay içinde dalgalanabiliyor. SpaceX, Starlink’in yeteneklerini genişletmeye yaptığı yatırımla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“2020 Ekim’de halka açık beta hizmetimizi başlatmamızdan bu yana; Starlink ekibi yörüngedeki uyduların sayısını üç katına, yer istasyonlarının sayısını dört katına çıkardı ve ağımızda sürekli iyileştirmeler yaptı.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir