Stardew Valley altı yılda 20 milyon satış gerçekleştirdi. Oyun geliştiricisi Baron tarafından sağlanan detaylar haberimizde:

Stardew Valley’ye ücretsiz yeni içerikler geliyor!

İlk çıkışından bu yana 6 yıl geçti ve Stardew Valley 20 milyondan fazla kopya sattı. Yaratıcı Eric Baron, oyunun basın sitesini güncellemedeki başarısının ayrıntılarını ve PC Gamer ile yaptığı röportajda paylaştı. Barone, “20 milyon satışa ulaşmak gerçekten şaşırtıcı” dedi.

Ancak Stardew Valley satışlarının artan hızı daha da etkileyici. Oyunun ilk 10 milyon kopyasını satması 4 yıl sürse de oyun Eylül 2021’den bu yana 5 milyon kopya sattı. Baron konuyla ilgili görüşünü şu şekilde dile getirdi:

“Stardew Valley’in günlük ortalama satışları bugün herhangi bir noktadan daha yüksek. Buna tam olarak neyin neden olduğundan emin değilim ancak beklentim, oyun ağızdan ağza yayılmaya devam ediyor ve ne kadar çok insan oynuyorsa o kadar çok insan oyunu arkadaşlarıyla paylaşacak.”

Barone, PC Gamer’a Stardew Valley’de çalışmaya devam etmeyi planladığını, ancak şu anda öncelikle geçen sonbaharda duyurduğu yeni bir RPG olan Haunted Chocolatier’e odaklandığını söyledi. Barron, “Sonunda kalbime itaat etmeliyim yoksa malzeme kalitem zarar görecek” dedi.

Stardew Valley’in geliştirme süreci,

Oyun için 20 milyon kopyalık satış başarısı kadar heyecan verici. Herhangi bir oyun harika bir karakterdir, bir kişi tarafından geliştirilen bir oyundan bahsetmiyoruz bile. Barron, Washington Tacoma Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi diplomasıyla mezun olduktan sonra Stardew Valley’de çalışmaya başladı. 2008 mali krizinden sonra kendi alanında iş bulamayacağını fark etti ve zanaatını daha da geliştirmek için Stardew Valley’i geliştirmeye başladı.

Önümüzdeki 4 yıl boyunca proje üzerinde çalıştı ve sonunda 2016’nın başlarında Stardew Valley’i başlattı. Bloomberg gazetecisi Jason Schreyer, bu başarı öyküsünden 2017’deki mükemmel kitabı Blood, Sweat ve Pixels’de bahsetti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir