Starbucks CEO’su Howard Schultz, başkan yardımcısı ve pazarlama işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Brady Brewer ile beraber, 2022’nin ikinci çeyrek kısmıyla ilgili olarak kazanç sunumunda yatırımcılara geleceğe yönelik olarak dikkat çekici bilgiler verdi. Schultz, kahve şirketinin Web 3 alanı içerisinde gelişmekte olduğunu gördüğü mülkiyet ve topluluk temelli üyelik modelleri gibi yeni konseptler ekleneceği belirtildi. Bunların temelinde ise Starbucks NFT projesi yer alıyor.

Hatta Brewer daha da ileri gitti ve “Starbucks’tan yeni bir dijital koleksiyon satın aldığınızı hayal edin; bu ürün aynı zamanda küresel bir Starbucks topluluğuna erişim biletiniz olarak hizmet ediyor, kahve merkezli ilgi çekici içerik deneyimleri ve iş birliğine sahip olacak.”

Starbucks şirket blogunda konuyla ilgili olarak daha çok bilgi edinilecek bilgi yer alıyor. Bu yazıda şu şekilde ifadeler yer alıyor; “Sahipliği topluluk üyeliğini başlatan ve özel deneyimlere ve avantajlara erişime izin veren bir dizi markalı NFT koleksiyonu oluşturmayı planlıyoruz. Bu koleksiyonların temaları, Starbucks’ın hem eski hem de yeni yaratılmış sanatsal ifadelerinden ve ayrıca diğer yenilikçiler ve benzer düşünceye sahip markalarla birinci sınıf işbirliklerinden doğacaktır.”

starbucks nft ile ilgili bir proje gerceklestirecegini resmi olarak duyurdu

Bu noktada kurulan plan, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yerimi olan, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) tarafından desteklenen bir tür geliştirilmiş dijital sadakat programı şeklinde hayata geçirilecek. Neredeyse şehirde dükkanı olan Starbuck’ın şu an için sunduğu değere, belirtilmemiş bir dizi özel avantajın yer alması bekleniyor. Starbuks yöneticileri, şirketin mobil ödemeleri ve Wi-Fi erişimini herkesten önce başlatmasıyla dolu olan geçmişine atıf yaparak ve burada da işlerin benzer bir şekilde ilerleyeceğini ve karına gözle görülür bir şekilde katkı sağlayacağı düşünülüyor. 

Schultz’un ilk NFT konuşması, bir Partner Open Forum etkinliği esnasında gelmişti. Yönetici, çalışanlara şirketin NFT’leri desteklemek adına yeterince bir şey yapmadığını itiraf etti ve iş ortakları için de daha iyisinin yapılacağına dair söz verdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde başlatılan pek çok NFT projelerinin arasında Starbucks’ın koleksiyon ürünlerinden şirketin tüm mirasına kadar sahip olduğu varlıkların hazinesine de sahip olan birini bulamadığını dile getirdi. Şirket bugüne kadar hangi blok zincirini kullanabileceğini veya birden fazla kullanıp kullanmayacağı hakkında detay vermedi. Fakat kullandığı yaklaşım her ne olursa olsun, sürdürülebilir nitelikte olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada ise Starbucks’ın, ABD’de 26.7 milyon olarak verilen sadakat programı üyesi için düzgün bir şekilde çalışan, onların hesaplarını amansız bir şekilde kimlik acı saldırılarına karşı koruyan ve kendi süreçlerini akıllı sözleşme kusurlarına veya daha kötüsüne karşı güvence altına almayı başaran kripto para cüzdanlarını kullanması ile ilgili basit bir deneyim oluşturması da gerekiyor. 

McLaren, NFT ve Metaverse dünyasına adım atıyor


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir