İngiliz otomobil üreticisi McLaren, Metaverse ve NFT dünyasına girdiğini duyurdu.

Oto devi, MSO LAB’ın bu kapsamda yaptığı Web3 platformunun duyurusunun yanı sıra, yakında NFT koleksiyonunu piyasaya süreceklerini de kaydetti. Bir tür dijital sertifika anlamına gelen blok zinciri üzerinde internetteki dijital varlıkların işlenmesiyle oluşturulan NFT (non-fungiable token) son zamanlarda birçok farklı sektörden yatırım aldı.

McLaren Formula 1’in sponsorları arasında Google’da yer alıyor

Oyun, spor, moda ve diğer sektörlerdeki şirketler, NFT’ler ve Metaverse gibi şeyleri tanıttıklarının reklamını yapıyor. Dünyanın dört bir yanından otomobil üreticileri de katılımcılar arasında yer alıyor. Şimdi ABD merkezli spor otomobil markası McLaren’den geleceği şekillendirceği düşünülen NFT’lere ve metaverse’e yönelik bir hamle geldi.  

McLaren Kendi Web3 Platformunu Oluşturuyor

Şirketin Özel Operasyonlar Birimi (MSO), Metaverse ve NFT dünyasına “iddialı metaverse stratejisi” terimlerini kullanarak yeni duyurularla girdiğini duyurdu. Otomobil devinin, insanların etkileşimde bulunabileceği ve çeşitli NFT’lere erken erişim sağlayabileceği MSO LAB adlı bir Web3 platformunu başlattığı bildiriliyor. Ayrıca ilk üyelerin McLaren Teknoloji Merkezi’nde özel bir sanal tur ve çeşitli etkinliklere katılma fırsatı elde edeceği belirtiliyor.

MSO LAB’a göre, MSO LAB için ilk NFT beyanı Genesis Collection adlı bir koleksiyon olacaktır. Ancak bu sınırlı sayıdaki NFT’lerin sadece davetli kişiler tarafından alınabileceği söylenmiştir. Açıklamalar arasında şu anda hakkında çok fazla detay bulunmayan projede McLaren tarihinin en önemli otomobillerinden birinin yer alabileceği de yer alıyor. Dev şirket, NFT fiyatlandırmasına ilişkin yeni bilgilerin ve detayların çok yakında paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Ek olarak McLaren, müşterilerinin platforma katılımına öncelik vereceğini söyledi. Başka bir deyişle, McLaren genel hareketine katılmak için bir McLaren’a ihtiyacınız var. Ancak bu durum gelecekte değişebişir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir