Instagram yeni getirdiği güncelleme ile birlikte giriş yapmadan profil görüntüleme devrine son veriyor! Bu da artık Instagram’da profili olmayan stalkerlar için bir dönemin sona gelmesi anlamını taşıyor.

Bildiğiniz üzere Instagram son birkaç aydır sunduğu güncellemelerle platformu daha güvenli hale getirmeye çalışıyor. Bu noktada kişisel gizliliğe de önem veren platform staklerların işini günden güne zorlaştırıyor. Instagram’ın getirdiği yeni güncellemeyle birlikte artık turistik bir mekan keşfeder gibi tanımadığınız kişilerin profillerinde gezinemeyeceksiniz. Bildiğiniz üzere Instagram’da “Herkese açık” olan profiller tarayıcıdan uygulamaya giriş bile yapmadan kolaylıkta görüntülenebiliyordu. Ancak bu defter artık tamamen kapandı.

Kişisel güvenliğe günden güne daha da önem vermeye başlayan Instagram çeşitli güncellemelerle kullanıcıların uygulama içerisindeki gizliliğini ön plana çıkarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde hesapların tarayıcı üzerinden görüntülenebilmesi birçok kullanıcı da Instagram profili oluşturmak zorunda olmadığı algısı yaratıyor, ya da dokunmatik kurbanı olmak istemeyen kullanıcıları tarayıcılara yöneltiyordu. Bugüne kadar uygulamaya giriş yapmadan birçok kullanıcının profiline erişim imkanı sunan Instagram artık profilleri tarayıcıdan da göstermeyecek. Hesabı gizli olan kullanıcılar açısından bu durum bir şey değiştirmese de, hesabı herkese açık olan kullanıcıları direkt olarak etkiliyor.

Stalkerlara ya hep ya hiç uyarısı!

Instagram’ın bir süre önce duyurduğu güncelleme birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Bu güncelleme bazı kullanıcılar ya da kullanıcı gibi görünenler tarafından “Özgürlük kısıtlaması” eleştirisini alsa da aslında durum bundan çok daha fazlası. Kısıtlama olarak düşünülen bu özellik kişisel gizlilik ilkesi göz önünde bulundurulduğunda tamamen yön değiştiriyor. Çünkü bir profilin herkese açık olması kullanıcıların profillerini bir müze gibi sergiledikleri anlamını taşımıyor!

Instagram profilinizi korumalı hale getirecek 4 gizlilik ayarı

Tabi ki de bir sosyal medya platformu içerisinde maksimum gizlilik mümkün diyemeyiz. Çünkü Instagram’da sahte profiller özellikle son altı aydır oldukça artmış durumda. Eğer gözlerden daha çok uzakta olmak ve tanımadığınız insanların profilinizi incelemelerinin tamamen önüne geçmek istiyorsanız bu durumda tek seçeneğiniz hesabınızı gizleyerek sizi kimlerin takip edebileceğine kendiniz karar vermek.

Instagram giriş yapmayı zorunlu hale getirdi!

stalkerlar uzgun instagram giris yapmadan profil gormeye izin vermiyor 1

Kullanıcı dostu yeni bir güncellemeyle gizlilik alanında önemli bir adım atan Instagram artık platforma giriş yapmadan hesap inceleme dönemini tamamen sonlandırdı. Tabi ki bu adımın  atmasının altındaki en büyük neden büyük neden Instagram’ın Facebook çatısı altında olması. Son dönemlerde Facebook platformunun skandallarla güç kaybettiğini düşünürsek şuan da şirketin elindeki en değerli sosyal medya platformunun Instagram olduğunu söyleyebiliriz. Yeni güncelleme artık kullanıcıları Instagram’a giriş yapmaya zorluyor. Herhangi bir kişi tarayıcıdan profilinizi görüntülemeye çalıştığında giriş yapması gerektiğini bildiren bir uyarıyla karşılaşıyor.

Instagram güncellemesi muhteşem yeniliklerle geliyor!

Instagram’ın yeni güncellemelesi hakkında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki reklam ve ticaret alanının önemli şirketlerinden olan Adweek, bunun platformun yeni bir hamlesi olduğunu söyleyerek Instagram’ın bu güncellemeyle amacının kullanıcıları topluluğa dahil etmek ve kullanıcıları sağlıklı bir etkileşim için teşvik ederek sosyal medya deneyimini iyileştirmek olduğunu dile getirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir