Instagram profilinizi korumalı hale getirecek 4 gizlilik ayarı - Haberler - indir.com

Instagram profilinizi korumalı hale getirecek 4 gizlilik ayarı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-17 14:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram, çeşitli özellikler ile çok daha güvenli hale getirildi. Hesabınızı korunaklı hale getirmeden önce gizliliğinizi koruma altına alabilirsiniz. Hesabınız üzerinden paylaştığınız hikayeler, paylaşımlarınızın yoruma açık hale getirilip getirilmemesi ve aktiflik durumunuzu da kontrol etmek sizin elinizde olan bir durumdur. Size bu konu hakkında yardımcı olacak 4 gizlilik ayarı hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Hayatımıza girdiği günden itibaren büyük popülerlik elde eden Instagram, her geçen gün daha büyük kitlelere hitap ederken kullanıcıların gizlilik ve güvenlik kaygılarını da gidermek için çeşitli özellikler sunuyor. Aşağıdaki 4 farklı gizlilik özelliğini kullanarak hesabınızı daha korunaklı hale getirebilirsiniz. 

Yaratıcı Instagram hikayeleri oluşturabilmek için 10 püf noktaYaratıcı Instagram hikayeleri oluşturabilmek için 10 püf nokta

Hikayelerinizin otomatik olarak arşivlenmesini durdurun

Instagram'ın hikaye özelliğini kullanarak paylaşmış olduğunuz her şey otomatik olarak arşivleniyor ve bu içerikler Instagram sunucularında tutuluyor. Hikayelerinizin Instagram tarafından arşivlenmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek bu işleme son verebilirsiniz. 

İlk olarak Instagram ana sayfasından sağ alt kısımda yer alan Profil simgesine tıklayın.

Profil sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan üç çizgiye tıklayın.

Ayarlar'ı seçin.

Gizlilik'e tıklayın.

Hikaye'ye tıklayın.

Arşive Kaydet sekmesini sola kaydırın.

Bu kısımda Galeriye Kaydet seçeneğini sayesinde hikayelerinizi de taslak olarak kaydedebilir ve Instagram gönderileriniz için de daha sonra kullanabilirsiniz. 

Gönderilerinize kimlerin yorum yapabileceğini kendiniz takip edin

Her kullanıcı Instagram'ın yorum özelliğinden faydalanarak gönderilere yorum atabilirler. Fakat bazı kullanıcılar rahatsız edici yorumlara maruz kalır ve bu sebeple de yorum özelliğini kapatmak isteyebilirler. Söz konusu bu rahatsız edici yorumlar, hesabınız herkese açıksa ya da sık sık hashtag kullanıyorsanız bu durum sizi mutsuz edebilir. Bu durumdan kaçınmak için hesabınızı bir kaç adım ile koruma altına alabilirsiniz. Instagram kullanıcılarına, istenmeyen yorumlardan kurtulmanız için çeşitli özellikler sunuyor. 

Bunun için ilk olarak Instagram ana sayfasından sağ alttaki Profil simgesine tıklayın.

Sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklayın.

Ayarlar'ı seçin.

Gizlilik'e tıklayın.

Yorumlar'a tıklayın.

Yorumlarınızı yalnızca sizin takip ettiğiniz ve sizi takip eden hesaplarla filtrelemek için Şu Kişiden Yorumlara İzin Ver sekmesindeki oka tıklayın.

Bunun yanı sıra aynı zamanda, sizi sosyal medya üzerinden rahatsız eden kullanıcıyı, tamamen engellemeden sadece kullanıcının yorumlarını engelleyebilirsiniz. Bu kişi kendi yaptığı yorumları görebilir fakat siz göremezsiniz. 

Hareket durumunuzu göstermeyin

Instagram'ın Hareket Durumunu Göster, Instagram'a içerik yüklediğinizde otomatik olarak aktif hale gelen bir özelliktir. Bu özellik ile beraber Instaram'da anlık olarak çevrimiçi olduğunuzu ya da en son ne zaman giriş yaptığınızı takipçilerinize gösterir. Kullanıcıların aktiflik durumunu hikayelerden iletişime geçtiğinizde ya da mesaj ekranında görebilirsiniz. Instagram'daki hareket durumunuzdan takipçileriniz tarafından görüntülenmesini istemiyorsanız bunu kapalı hale getirebilirsiniz. 

Instagram ana sayfasından sağ alttaki Profil simgesine tıklayın.

Sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklayın.

Ayarlar'ı seçin.

Gizlilik'e tıklayın.

Hareket Durumu'na tıklayın.

Hareket Durumu sekmesini sola kaydırın.

Instagram'ın Yakın Arkadaşlar filtresinden faydalanarak içeriklerinizin sadece kendi belirlediğiniz kişilerin görmesini sağlayın

Dünyaca ünlü Instagram'ın Yakın Arkadaşlar özelliği 2018 yılında sunuldu. Söz konusu bu filtre en özel anlarınızı kendi belirlediğiniz kişilerin görmesini sağlar. Bu özelliği kullanmak için aşağıdaki adımları takip edin.

Instagram ana sayfasından sağ alttaki Profil simgesine tıklayın.

Sağ üst köşedeki üç çizgiye tıklayın.

Yakın Arkadaşlar'a tıklayın.

Yakın arkadaşlarınızı Instagram'ın önerilerini ya da arama çubuğunu kullanarak ekleyebilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Instagram Fenomenine 14 Yıl Hapis ŞokuInstagram Fenomenine 14 Yıl Hapis Şoku
Instagram Hikayeler Kartlar isimli bir özellik kazandıInstagram Hikayeler Kartlar isimli bir özellik kazandı
Facebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engelFacebook Messenger, WhatsApp ve Instagram'ın birleşmesine büyük engel

PAYLAŞ