Spotify için yapılan yeni güncelleme sonrası Android işletim sistemine sahip cihazlarda pek çok farklı hatalar yaşanmaya başlandı. Hataların kritik sorunlara yol açması sonrası kullanıcıların güncelleme için beklemesi önerildi. 

Spotify için yapılan son güncellemede, Android işletim sisteminde çalıştırılan uygulamada pek çok farklı sorun yaşanmaya başlandı. Dinlenen şarkının kesilmesi, durması ve bildirime dayalı çeşitli kontrollerin ortadan kaybolması çoğu kullanıcıyı zorladı. Kullanıcıların hata almaya başlaması ise kısa süre içerisinde sosyal medya ve dijital platformlarda gündeme gelmeye başladı. Arka arkaya yapılan raporlamalar sonrası güncelleme ile sorunların yaşanmaya başladığı görüldü. 

Spotify güncellemesi nelere yol açıyor?

Spotify güncellemesi alan kullanıcıların en çok yaşadığı sorun oynatma çubuğunun ortadan kalkmış olması. Kullanıcılar şarkıları seçerek ileri geri yapabildiği, şarkıları dinleyerek yeniden başlatabildiği oynatma çubuğu tamamen ortadan kayboluyor. Bu çubuğun ortadan kaybolması ise Spotify uygulamasında müzik ve şarkıların dinlenmesini adeta imkansız hale getiriyor.

Yapılan incelemelerde Android işletim sisteminde uygulamanın herhangi bir içerik çalındığının farkında olmadığı ve bu nedenle böyle bir hatanın ortaya çıktığı öne sürüldü. Reddit gibi platformlarda ise aynı anda hem Spotify uygulamasında hem de YouTube uygulamasında şarkıların açılabildiği ve seslerin birbirine karışabildiği belirtildi.

Spotify’den Yeni Açıklama

Tüm bunlar güncelleme sonrası uygulamada ciddi sorunların ve karmaşanın yaşandığını ortaya koyarken gözler Spotify’a çevrildi. Şirket tarafından yapılan ilk açıklamalarda hatanın farkında olunduğu ancak henüz kesin nedeninin belirlenmediği ifade edildi. Kullanıcılara yapılan çağrılarda Android güncellemesini almamış kullanıcıların güncellemeyi almaması istenirken, hata yaşayan kullanıcıların da daha detaylı raporları göndermesi istendi. Yapılacak incelemeler ile kısa süre içerisinde Android işletim sistemi için güncellemenin sunulması bekleniyor.

Bugüne kadarki yapılan raporlamalarda özellikle Android 12 işletim sistemini kullanan cihazlarda sorunların yaşandığı ortaya çıkmıştı. Samsung Galaxy serisi, Google Pixel serisi ve OnePlus gibi farklı modellerin amiral gemilerinde, Android 12 çalıştıran telefonlarda şu an için Spotify güncellemesi probleme yol açmış durumda. Güncellemeyi alan ve benzer sorunlar yaşayan kullanıcıların Spotify uygulamasının 8.7.2.1261 sürümünden daha sürümlere dönüş yapması ya da yeniden eski sürümleri izlemesi, sorunun giderilmesini sağlıyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir