Kullanıcı sayısı sık sık artan Spotify, maliyetleri dengede tutamayınca zarar etti. Rekabette açık ara önde olmasını genel olarak kara pek yansıtamamış olduğu da görülüyor.

Çevrimiçi müzik sektöründe Apple’ın baskını hissediyor olsa da Spotify halen açık ara bir şekilde liderliğini devam ettiriyor. Reklam destekli ücretsiz olarak sunulan aboneliğin etkisiyle Spotify, dördüncü çeyrek kısımda da yükseldi ancak zarar etmekten geri kalamadı. 

Spotify’ın kullanıcı sayısı ne kadar?

Dördüncü çeyrek rakamlarına bakıldığında Spotify toplam aylık olarak aktif kullanıcı sayısını 406 milyona çıkarttı ve yüzde 18 oranında büyüme sağlandı. Toplam olarak reklam destekli aktif kullanıcı sayısı 236 milyon olurken, ücretli olan abone sayısı da 180 milyon oldu. Tüm kullanıcılardan elde edilen toplam gelir yaklaşık olarak 2.7 milyar Avro ile yüzde 24 arttı. Reklamlı aboneler 394 milyon Avro kazandırırken ücretli aboneler ise 2.29 milyar Avro kazandırdı. Bu kadar artış yaşanmasına rağmen oldukça zarar edildiği de açıklandı. Önceki çeyrek dönem içerisinde 75 milyon Avro kâr açıklanmıştı. Bu dönemde maliyetlerin arttığı belirtildi. 

Apple elektrikli aracı için sunroof patenti aldı

Yeni yılda Spotify biraz durgunluk içerisindedir. Tahminlere göre toplam kullanıcı sayısı 418 milyon olarak hesap edilirken ücretli olan kullanıcı sayısı da 183 milyon olacak. Toplam gelirin 2.6 milyar Avroya kadar düşmesi beklenirken faaliyet zararı da 67 milyar Avro olarak yapılacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.   

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir