Spotify, uygulamasına NFT eklemek için bir dizi teste başladığını duyurdu. İşte NFT’lerin uygulamada nasıl çalışacağına dair detaylar:

Spotify ve Apple Music arasında köprü kuruluyor

Music Alley tarafından daha önce bildirildiği üzere Spotify, sanatçıların NFT koleksiyonlarını sergilemeleri için bir yol deniyor. Müzik akışı platformu ABD’deki bazı Android kullanıcıları için test etmeye başladı ve şimdi Steve Aoki ve The Wombats gibi sanatçılar için NFT önizlemeleri mevcut.

Bir Spotify sözcüsü, yeni NFT özellikleriyle ilgili olarak Music Ally’e şu açıklamayı yaptı:

“Spotify, küçük bir grup sanatçının mevcut üçüncü taraf NFT’lerini sanatçı profilleri aracılığıyla tanıtmasına yardımcı olacak bir test yapıyor. Sanatçı ve hayran deneyimlerini iyileştirmek için rutin olarak bir dizi test yapıyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş bir deneyimin önünü açıyor ve diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor.”

NFT kullanımı düşüyor

NFT çılgınlığı tüm dünyada devam ederken şirketlerde NFT dünyasına dahil olmak istiyor. Görünen o ki yakın zamanda NFR barındırmayan bir uygulama kalmayacak. İlginç bir şekilde, NFT çılgınlığı platform tabanlı bir temelde büyürken, sayısal veriler aksini gösteriyor. The Wall Street Journal’a göre, günlük NFT satışları geçen yıl Eylül’deki 225.000’den %92 düşüşle 3 Mayıs’ta 19.000’e düştü. Aktif NFT cüzdanlarının sayısı da azalmaktadır. Bu, Kasım ayında yaklaşık 119.000’den Nisan sonunda 14.000’e düştü.

Spotify ayrıca, sizi OpenSea’den satın alabileceğiniz NFT sitesine götürecek bir “daha fazlasını gör” seçeneği de sunacaktır, ancak Spotify’ın videolar veya GIF’ler biçiminde NFT’yi desteklemiyor gibi göründüğünü unutmayın. Spotify, tam videoyu değil, uygulamada yalnızca NFT’nin hareketsiz bir görüntüsünü gösterir. Ayrıca, bir müzik akışı platformu için biraz garip olan sesi de içermiyor. OpenSea’deki sayfaya tıklayarak NFT’yi dinleyebilir veya video mu yoksa GIF mi olduğunu görebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir