MusicMatch olarak adlandırılan bir uygulama, kullanıcıların Spotify ve Apple müzik gibi farklı uygulamalardaki şarkılarını tek bir yerden dinlemesine imkan tanıyor. Başlangıç itibarı ile Apple cihazlarında kullanılması için geliştirilen uygulama Spotify ve Apple Music uygulamalarından paylaşılan linklerin herhangi bir uygulama önemi olmaksızın kolay bir şekilde dinlenmesini sağlıyor. Üstelik Safari için özel bir uzantısına da bulunan uygulama, böylece uygulama açılmadan direkt tarayıcı aracılığıyla şarkıların dinlenmesine de imkan tanıyor.

MusicMatch hangi cihazlarda desteklenecek?

MusicMatch için yapılan açıklamalarda, herhangi bir cihaz sınırlamasının olmadığı ancak iOS 15 üzeri işletim sistemine sahip tüm cihazlarda kullanılabileceği belirtildi. AppStore üzerinden ücretsiz bir şekilde yayınlanmaya başlanan uygulamanın kurulması ardından Apple Music ya da Spotify linklerinin kullanılması yeterli. Kullanıcıların arkadaşları ile şarkı linklerinin paylaşılması sırasında uygulama zorlukları nedeni ile böyle bir girişimde bulunan Arthur Van Siclen ve Patrick Hardy, uygulamaları ile kısa süre içerisinde sektörde dikkat çekmeyi başardı. 

Önceki dönemlerde sadece link paylaşımı yapılarak kullanıcıların link üzerindeki şarkıcıyı ve şarkıyı kendi uygulaması üzerinden bulması gerekirken, yeni dönemde artık bu tür zorluklar yaşanmayacak. Başlangıç aşamasında iPhone cihazlarda kullanılabilir durumda olan uygulamanın daha fazla cihazda desteklenmesi için geliştirmelerini yapılacağı belirtildi. Üstelik geliştiriciler Spotify ve Apple Music uygulamaların dışında rakip olarak sayılabilecek Tidal, YouTube Music ve Pandora gibi diğer uygulamaların da desteklenmesi için çalıştıklarını söyledi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir