Dünyanın en popüler dijital müzik dinleme servisi olan Spotify’da bir süredir otomatik olarak video oynatılma özelliği bulunuyor. Parçalar için hazırlanmış olan videolar otomatik olarak oynatılıyor ve bu özellik Canvas olarak adlandırılıyor. Dünya genelinde 100 milyon abone sayısına geçtiğimiz günlerde erişen popüler isim Spotify, dinleyicilerine 40 milyondan fazla şarkı sunuyor. Çeşitli abonelik seçeneklerine sahip olan bu müzik servisinin arayüzü de oldukça başarılı olarak karşımıza geliyor. Platformun bir süre önce sürdüğü Canvas adlı bir özellik ile ise şarkılar için video oynatılması sağlanıyor. “Şu an çalıyor” ekranında gözüken bu videolar otomatik olarak oynatılıyor. Spotify tarafından bu videoların optimize edilerek çok düşük bir veri ve pil tüketimi gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Ancak yine de bu özelliği kapatmak isteyenler için Spotify bu durumu es geçmiş değil.

Spotify Otomatik Video Oynatmayı Kapatmak

1 1 19

Şirket özelliği sunduğu gibi devre dışı bırakmak için de seçeneğini sunmuş durumda. Otomatik video oynatmak özelliğini kapatmak için ise iOS cephesinde sağ üst bölümden Ayarlar sekmesine erişin. Buradan Çalma > Canvas seçeneklerini izlediğiniz zaman video oynatma özelliğini kapatmak için seçenek göreceksiniz. Android tarafında ise benzer şekilde sağ üst bölümden Ayarlar sekmesini açtıktan sonra Canvas seçeneğini bulup Video oynatma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Kapatmak ile beraber artık video oynamayacak ve bu sayede hem pil hem de veri tasarrufu yapmış olacaksınız.

Otomatik video oynatma olan bu Canvas özelliği henüz belli başlı şarkı ve albümlerde bulunuyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde daha yoğun bir içerikte yer alması beklenirken sanatçılar en az 720 piksel ve maksimum 8 saniyelik video kliplerini söz konusu müziklerine yükleye biliyorlar. Sizde bu işlemler ile Spotify’ın canvas özelliğini kapatabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir