Çevrimiçi müzik pazarının en önemli isimlerinden biri olan Spotify için güncel rakamlar açıklandı. Firma genel her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir önceki çeyrekte yapılan açıklama kapsamında Spotify için 180 milyondan fazla ücretli abonesi olduğunu duyurulmuştu.

Firmanın aylık olarak aktif kullanıcı sayısı ise 406 milyonun üzerinde bulunuyor. Bugün yapılan son açıklamaya göre ise servis toplam olarak 182 milyon ücretli aboneye ulaştı. Firmanın 2022 yılının ilk çeyreğindeki aktif kullanıcı sayısı ise 422 milyon rakamına kadar ulaştı. Geçtiğimiz aylar içerisinde paylaşılan Midia Research araştırmasına göre çevrimiçi müzik servisi pazarın başarılı ismi, 2021’in ikinci çeyreğinde yüzde 31’lik pazar payı ile Spotify olmuştu.

11 11

İkinci sırada ise yüzde 15’lik pazar payı ile Apple Music bulunuyor. Üçüncü sırada ise yüzde 13’lük pazar payları ile Amazon Music ve Tencent Music yer alıyor. Listenin devamında ise yüzde 8 pazar payı ile YouTube Music yer alırken, diğer isimlerse bu alanda pek de bilindik olmayan NetEase, Deezer ve Yandex olarak listelenmişti. Geçtiğimiz yıl içerisinde olumsuz konular ile gündemde yer alan Spotify, alandaki liderliği Apple Music gibi dev bir rakibi olmasına rağmen kimseye kaptırmıyor. Apple Music’in güncel abone sayısı ise henüz bilinmiyor. Apple bunu paylaşmayı pek de tercih etmiyor. Firmanın uzun bir zamandır heyecanla beklenen HiFi paketinden ise halen üzücü şekilde bir haber yoktur. Şirket büyük ihtimalle kaliteli müzik keyfi sunmak için resmi olarak duyurmasına rağmen bir şekilde kullanıma sunamıyor ya da sunmak istemiyor. 

Spotify Android indirmek için tıklayınız
Spotify iOS indirmek için tıklayınız

El Salvador’un Bitcoin planları beklediği gibi olmadı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir