El Salvador halkı arasında bir Bitcoin anketi yapıldı. Yerel kripto kullanımı dolara yakın bile değil.

Haziran ayında Bitcoin’i yasal bir ders olarak kabul eden ve dünyada yeni girişimler açan El Salvador, vatandaşlarını memnun edemedi. Ülkede yapılan yeni bir ankete göre Salvador sakinleri Bitcoin’e beklenen ilgiyi göstermedi.

El Salvador Bitcoin’i para birimi olarak tutmakta kararlı

Bitcoin’in Güney Amerika ülkesine hareketi kripto para birimi basınını etkiliyor. Vatandaşlarına 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin dağıtmak için bir kampanya başlatan El Salvador yönetimi. Bu yeni anketle hayal kırıklığına uğramış görünüyor. Kripto para biriminin yasallaştırılmasını takip eden yedi ay boyunca, ödemelerin yalnızca %5’i Bitcoin’de yapıldı.

El Salvador’daki insanlar neden Bitcoin’e güvenmiyor?

El Salvador, bitcoin’in ne kadar iyi çalıştığı konusunda bir tartışma konusu. Salvador Devlet Başkanı Naib Bukele liderliğindeki kripto kampanyasına beklenen ilginin olmadığı söylendi. Rapora göre ülkenin dijital cüzdanı “Chivo Wallet” yaygın kullanım oranlarına ayak uyduramadı.

Ankete göre, Chivo Wallet’ı 2022’nin ilk çeyreğinde çok az kişi indirdi. İlk olarak Eylül ayında piyasaya sürülen uygulama, El Salvador’un yerel dijital cüzdanı olduğu için bitcoin için ödeme seçeneği sunuyor. 1.800 kişiyle anket yapan analistlere göre, El Salvador hala kripto para birimlerinde ciddi güven sorunlarıyla karşı karşıya. Chivo’nun az indirilme sebebinin ise Bitcoin’e karşı oluşan bu güvensiz ortam olduğu aktarılıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir