Dünyanın en popüler müzik platformlarından biri olan Spotify, kullanıcıların belirli ülkelerden podcast izlemesine olanak tanıyan yeni bir özelliği kullanıma sundu.

Spotify, son zamanlarda bazı zorluklarla karşılaşsa da dünyanın en popüler müzik platformlarından biri. Bu nedenle İsveç merkezli bir müzik servis sağlayıcısının platformu, uygulamasına yeni özellikler ekleyerek daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak istiyor. Geçen hafta, bu özelliklerin bazılarının test edilmeye başlandığını bildirmiştik.

Herhangi bir konu hakkında konuşan bir veya birden fazla kişiyi dinlemenizi sağlayan podcast’lerin giderek artan popülaritesi de Spotify için oldukça önemli bir içerik. Çünkü dünyanın en popüler podcast’i bu platformda ve milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Daha önce, platformun “Video Podcasts” adlı yeni bir özelliği tanıttığını paylaşmıştık. Şimdi haberler, bu özelliğin diğer ülkelerde de kullanılabileceğini ortaya koydu.

Spotify video podcast özelliği dört ülkede kullanıma sunuldu

Önce bu özelliği ele alalım. Video Podcast özelliği, içerik oluşturucuların bir video formatında yayın yapmasına olanak tanır. Bu, popüler podcast programlarını izlemeyi mümkün kılar. Yeni bir duyuruya göre ABD, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki tüm içerik oluşturucular artık Anchor üzerinden platforma video podcast’ler yükleyebilecek. Çapa nedir diye sorarsanız; 2019 yılında Spotify tarafından satın alınan platform, kullanıcıların podcast’leri kaydetmesine ve düzenlemesine olanak tanıyor.

Spotify Podcast’ler için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Bu yeni hareketin popüler video platformu YouTube’a karşı olabileceği söylenebilir. Son yıllarda YouTube en popüler video podcast platformu haline geldi. Ancak Spotify’ın yeni hamlesinin, Joe Rogan’ın ev sahipliği yaptığı şov başta olmak üzere çok popüler podcast’leri içereceği için bu durumu değiştirmesinin muhtemel olduğunu söylemek güvenli.

Birkaç yıldır kullanımda olan özellik hakkında bir basın açıklaması yayınlayan Spotify, video podcast’lerin kullanıcıların içerikleriyle daha derinden bağlantı kurmasını sağladığını söyledi. Ayrıca veriler, şu anda Türkiye’de bulunmayan özelliğin gelecekte diğer pazarlarda da sunulmasının planlandığını belirtti.

Son dönemlerde podcast kısmına yoğunluk veren Spotify bu pazarda hakimiyeti elden kaptırmak istemiyor gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu savaşı sizce YouTube mu yoksa Spotfiy mı kazanır?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir