Spotify, podcast’lere dikkat etmeye devam ediyor ve bugün yeni podcast özelliklerini test ettikleri ortaya çıktı.

TechCrunch’a göre Spotify, uygulamadaki podcast keşif yeteneklerini geliştirmek için TikTok tarzı bir dikey podcast ana sayfası özelliğini test ediyor.

Aşağıda Twitter’da yayınlanan videoda da görüldüğü gibi yeni özellik, kullanıcılara 60 saniyelik dikey podcast klipleri sunuyor. Alınan bilgilere göre hangi parçaların görüntüleneceğine otomatik olarak karar vermek için 100.000 saatlik ses üzerinde eğitilmiş bir makine öğrenimi modeli kullanılır.

https://twitter.com/chrismessina/status/1506779618493100032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1507764847882080260%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tamindir.com%2Fhaber%2Fspotify-podcastler-icin-yeni-ozelligini-test-ediyor_73498%2F

Spotify, bu özelliğin şirketin geçen yaz Podz’u yaklaşık 49 milyon dolara satın aldığında edindiği teknolojiye dayandığını söylüyor. Girişim, TikTok tarzı bir kaydırma formatı kullanarak podcast keşfini ele almak için ‘sesli haber beslemeleri’ oluşturdu ve onu özellikle yenilikçi yapan şey, kendi kliplerini oluşturmak için kullandığı öğrenme teknolojisidir.

Spotify podcast dinleyicileri için yeni bir özellik yayımladı

Bu özelliğin test edildiği bölgelerde, uygulamanın özel “Podcast’ler” düğmesi, kullanıcıları dikey bir podcast’ler sayfasına yönlendiricecek. Burada, ilgili ses klibi oynatılırken podcast kapak resmi de görüntülenecektir. Klip oynatılırken podcast’te söylenenler ekranda metin olarak görünecek. Oynat Düğmesi, kullanıcıların podcast’leri dinlemeye devam etmelerini sağlamakla birlikte artı düğmesi, kullanıcıların bu podcast’in bölümlerini oluşturabilecekleri bir yer listesine eklemelerine olanak tanıyor.

Yeni Spotify podcast özelliği ne zaman kullanıma sunulacak?

Spotify, TechCrunch’a Podz’dan satın aldıkları teknolojiyi test ettiklerini doğruladı, ancak özelliğin resmi lansmanı için bir yol haritası sağlamadı.

Bir Spotify sözcüsü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Spotify’da, kullanıcı deneyimimizi geliştirmek için rutin olarak bir dizi test yapıyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş kullanıcı deneyimimizin önünü açıyor ve diğerleri sadece önemli bir öğrenme görevi görüyor. Şu anda paylaşacak başka haberimiz yok.”

Ayrıca şirketin orijinal podcast içeriği üzerinde çalıştığını ve birçok ünlü 2019 podcast’i satın aldığını da unutmamak gerek. Spotify, son yıllarda podcast’lere odaklanarak Apple’ın tarihsel podcast hakimiyetine meydan okumaya devam edecek gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Spotify Podcast tarafında attığı adımlarla ilerde platforma daha fazla kullanıcı çekmek ve Apple’a meydan okumak konusunda başarılı olabilecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir