Spotify, geçtiğimiz haftalar içerisinde ortaya çıkan podcast’ler için bir “sesli haber akışı” testinin ardından yeni bir keşif özelliğinin de denendiği bilgisi elde edildi. TechCrunh tarafından sunulan yeni bir habere göre, müzik yayın servisi şu dönelerde uygulamanın ana ekranında, kullanıcıları bir tuval döngüleri akışı (belirli şarkıları dinlerken görünen GIF’ler) aracılığıyla yeni müzikler ile tanıştıran kişiselleştirilmiş bir akış üzerinde çalışıyor. 

6

Aynı TikTok’taki gibi, bu şarkılar ve beraberinde sunulan tuval döngüleri Spotify’ın ilk olarak kasım ayı içerisinde test etmeye başladı ve dikey video akışı da sunulacak. Şu an için Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’da test edilen bu akış her gün 15 tane şarkı önerecek. Bu akış içerisinde beğendiğiniz bir parçaya denk gelirseniz şarkıyı bir çalma listesine ekleyebilir, sanatçıyı takibe alabilir ya da sosyal medya hesaplarınızda da paylaşabilirsiniz. 

Spotify, 2019 yılında tuval özelliğini kullanıcıların beğenisine sunduğunda ilk verilen tepkiler oldukça karışıktı. Fakat şirket, bu özelliği kabul ettirme çabasına ısrarla devam etti. Hatta sanatçıların müzisyenlere döngüsel illüstrasyonlar satmaları için bir pazar yeri bile açtı. O esnada ise Spotify, kullanıcıların tuval döngüsü içeren parçaları paylaşma olasılığının %145 daha yüksek olduğunu iddia etti.

MIX Fold 2’nin ekran özellikleri hakkında tüm detaylar netleşti

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir