Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify, Android için tasarım güncellemesine gitti ve ana ekran tasarımını güncelledi.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye abonelik fiyatlarında yaptığı artış ile gündeme gelen Spotify, şimdi ise Android kullanıcıları için yaptığı tasarım güncellemesiyle gündeme geldi. Şu anlık sadece Android için yenilenen tasarım, iOS tarafında da yakın zamanda yayınlanacak.

Spotify takipçi nasıl çıkarılır?

Yenilenen tasarımda ana ekranda müzik ve podcast bölümü birbirinden ayrılıyor. Bu sayede iki içerik türü birbirinden net şekilde ayrılırken, ana ekran daha anlaşılır bir hal alıyor.

Spotify ana ekran tasarımı güncellendi

57

Spotify tarafından artık spesifik kategorilerde kullanıcılara daha dazla tavsiye içerik sunacaklarını belirtirken, yeni güncelleme ile ise olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtiyorlar. Tasarım tarafına gelecek olursak paralı abonelere özel bir değişiklik dikkat çekmişti. Bu yenilikte ise çalma listelerinde birleşik olan çal ve karıştır butonları birbirinden ayrılıyor. Bu değişim kapsamında ise iki farklı buton getiriliyor ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi arayüzü sunulmuş oluyor. Ayrıca şirket yeni dönemin önümüzdeki günlerde hem Android hem de iOS kullanıcıları için aktif edileceğini ifade ediliyor.

Çevrimiçi müzik pazarının hala en büyüğü olan Spotify, 2021’in sonunda 180 milyondan fazla ücretli abonesini açıklamıştı. Şirketin aylık 406 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunurken, 2022’nin ilk çeyreğinde ise 182 milyon ücretli aboneye erişilirken, aylık aktif kullanıcı sayısı ise 422 milyona gelmişti.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir