Spotify, yıllardır masaüstü uygulamalarında sunduğu Friends Activity özelliğini mobil cihazlara taşımak için kolları sıvadı. İşte detaylar:

Spotify için sesli kitaplar kategorisi geliyor

En popüler dijital müzik servislerinden biri olan Spotify, kullanıcıları için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Yakın zamanda Roblox ile iş birliği yapan ve hatta Story özelliğini sanatçılara sunan platform, bir özelliği daha kullanıcılara sunmak için testlere başladı. Spotify, son dönemde platforma getirdiği tüm yeni özelliklere ek olarak yıllardır mobil cihazlardan eksik olan arkadaş aktivitesi özelliğini PC’ye getirmeye karar verdi.

Spotify, arkadaş aktiviesi özelliğini mobil cihazlara getirecek

Spotify’ın masaüstü sürümünde en popüler özelliklerinden biri arkadaş aktiviesi olabilir. Diğer platformlardan farklı olarak, arkadaş eklemeyi ve arkadaşların ne dinlediklerini görmeyi kolaylaştıran platfromun bu özelliğinin mobil sürümde olmaması kullanıcılar tarafından en çok şikayet edilen konulardan biriydi. Özelliğin en iyi yanlarından biri de arkadaş olarak eklediğiniz kişilerin profillerini içe aktarabilir ve herkese açık oynatma listelerini görüntüleyebilmeniz. Bunlar, sosyalliği artıran ve genellikle iyi arkadaşlar arasında kullanılan ek özelliklerden sadece birkaçı olsa da, bu konuda kullanıcı taleplerine kulak veren şirket yakında arkadaşlarınızın ne dinlediğini mobilde de görmenizi sağlayacak.

Topluluk sayfasında özellikle ilgili yayımlanan görsele baktığımızda masaüstünde olmayan bir özellik görüyoruz. Bu sekmede Spotify, arkadaşlarınızın çalma listelerinde yaptığı değişiklikleri bizlere gösteriyor.

spotify sevilen pc ozelligini mobile getiriyor

Spotify’ın Topluluk olarak adlandırığı şey, mobil cihazlarda en çok aranan özelliklerden biridir. Şu anda sınırlı bir kitle tarafından erişilebilir olsa da eğer iOS kullanıyorsanız özelliği erkenden deneme fırsatınız olacak. Bu özelliği önceden kullanmak için şu adımları izleyin:

  • iPhone’unuzdan Safari uygulamasını açın.
  • Safari’de Spotify’ın internet sayfasını ziyaret edin.
  • Giriş yaptıktan sonra Web Player özelliğini kullanarak Spotify arayüzüne giriş yapın.
  • Safari’deki Spotify sürümünde arkadaş aktivitesi özelliğini kullanabiliyor olacaksınız.

iOS kullanıcısı değilseniz ve özelliği merak ediyorsanız Spotify’ın masaüstü versiyonuna da göz atabilirsiniz. Ancak çok fazla endişelenmenize gerek yok çünkü özellik yakında mobil platformların uygulama sürümlerinde de yer alacak.

Peki siz şirketin yakında tüm kullanıcılar için mobil sürüme ekleyeceği arkadaş aktivitesi özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir