Metaverse ve NFT dünyasına katılan Spotify, geçtiğimiz haftalarda, daha önce deneysel bir aşamada olan Sesli Kitap özelliğini başlatmaya karar verdi. Ücretli olup olmadığı belirsiz olan bu özelliğin Spotify’ın gelirlerini artırması bekleniyor.

Spotify, NFT ile sanatçıları gelir kapısı açabilir

Dünyanın en çok kullanılan müzik platformlarından biri olan Spotify, platformuna yenilik getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda sesli kitapların işlevselliğini test eden platform, sesli kitaplar için ayrı bir kategori oluşturacağını duyurdu.

Spotify, geçtiğimiz aylarda platformunda sesli kitap kategorisini test etmeye başlamıştı. Klasik edebiyatın 9 farklı eserini başarılı ses sanatçılarının seslerini kullanıcıların beğenisine sunuyordu. Spotify Investor Day 22 etkinliğinde şirket yöneticisi Nir Zicherman, sesli kitapların dünya çapında müzik ve podcast dinleyicilerini tanıtmak ve pazarı daha da genişletmek için eşsiz bir fırsat sunduğuna inandığını söyledi.
iOS için Spotify indir
Android için Spotify indir
Windows için Spotify indir
macOS için Spotify indir

Sesli kitapların bir kısmı için ödeme yapılabilir

Zicherman, platformun yakında kullanıcıların en sevdikleri sesli kitapları satın alıp dinleyebilecekleri bir yer olacağını ve özelliğin yakında dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sunulacağını da sözlerine ekledi. Şirketin, müzik ve podcast’ler gibi sesli kitap kategorisinde kişiselleştirilmiş öneriler sunması bekleniyor.

Sesli kitap kategorisinde büyük bir büyüme bekleyen Spotify, aboneliklere rağmen kitapların ödenip ödenmeyeceği konusunda net değil. Ödemeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı ancak CEO Daniel Ek, etkinliğe birçok farklı formatta sesli kitapların iyi bir fırsat olduğuna inandığını söyledi. CEO, müzik ve podcast’lerin ötesine geçerek farklı bir ses formatına geçmek istediklerini ve kullanıcıların ödeme yapacağı bir mağaza açmayı planladıklarını söyledi.

spotify icin sesli kitaplar kategorisi geliyor

Yani sesli kitaplarda bazı başlıkları açmak için ayrıca ödeme yapmanız gerekiyor. Spotify’da zaten dağıtılan ve podcast olarak kullanıcılara sunulan sesli kitaplar var olduğundan şirketin, sesli kitapların ayrı bir kategoride satın alınmasına ve saklanmasına olanak sağlayacak uygulamayı güncellemesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir