Spotify için en yeni özellik hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Spotify bu özelliği ile TikTok’a karşı adeta meydan okuyacak. İşte detaylar.

Spotify, müzik alanındaki etkinliğini arttırmaya devam ediyor. Şirket, Spotify’a Remiks adında yeni özelliği eklemeyi planlarken, özellik için şimdi daha fazla detay gündeme geldi. Şarkılar üzerinde yepyeni deneyimler yaşanmasını sağlayacak olan Spotify, TikTok gibi şarkılarıyla gündeme gelen platformları da etkileyecek.

Spotify, Remiks Özelliğiyle TikTok’a Meydan Okuyacak
Spotify, Remiks Özelliğiyle TikTok’a Meydan Okuyacak

Spotify Remiks ile Neler Yapılacak?

Spotify Remiks özelliği henüz şirket tarafından resmi olarak duyurulmadı. Ancak gelen bilgiler ve yapılan sızıntılar sonrasında Spotify Remiks’in neler sunacağı da büyük oranda belli oldu. Kullanıcıların Spotify’da kişiselleştirebilir bir şarkı paylaşmasını sağlayacak olan özellik, TikTok’takine benzer bir yapıda olacak. Spotify’da yapılacak remiks işlemleri sonrasında bu içerikler diğer sosyal medya ağlarında da paylaşılabilecek. Böylece Spotify paylaşımı artacağı gibi uygulamalardaki etkileşimler de artacak.

Kullanıcılar Spotify uygulamasını açtıktan sonra özel düzenleme araçlarına erişmesi, remiks için yeterli olacak. Bu bölümde ilk aşama olarak şarkı seçilmesi gerekir. Şarkı seçimi sonrasında ise düzenleme araçları üzerinden şarkı için çeşitli işlemler yapılabiliyor. Bu kapsamda ise şarkının hızlandırılması, yavaşlatılması, şarkılar arasında geçişlerin yapılması ya da birden fazla şarkının birleştirilmesi gibi pek çok işlem Spotify Remiks özelliği ile yapılabiliyor. Remiks işlemleri bittikten sonra ise yeni remiks sosyal medya ağlarında ya da Spotify arkadaşları ile paylaşılabiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir