Popüler bir müzik ve podcast platformu olan Spotify, bir dizi reklam ve premium kullanıcısını duyurdu. Gelir raporunu da paylaştı.


Spotify, 31 Aralık’ta sona eren 2021’in dördüncü çeyreğine ilişkin mali tablolarını paylaştı. Şirketin reklam geliri bu dönemde yıllık %40 artarak 394 milyon Euro’ya ulaştı. Toplam satışlar, yıllık %24 artışla 2,69 milyar Euro oldu.

Ayrıca, premium hizmetlerden yaklaşık 2.3 milyar Euro gelir elde edildi. İsveç merkezli dijital müzik ve podcast platformu, gelir raporunun yanı sıra ücretli ve ücretsiz kullanıcı sayısını da açıkladı. Spotify, Ekim 2021’de ilan ettiği “yıl sonuna kadar 400 milyondan fazla kullanıcı” hedefine ulaştı. Premium abone sayısı da bir önceki çeyreğe göre arttı.

Spotify Premium abonesi 170 milyonu aştı

Şirket, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 172 milyon premium aboneye ve 220 milyon reklam destek kullanıcısına sahip olacağını duyurdu. Dördüncü çeyrekte toplam Spotify kullanıcı sayısı 406 milyona, premium üye sayısı ise 180 milyona yükseldi. 236 milyon kişinin reklam içeren uygulamaları kullandığı açıklandı.

Spotify’da çalma listesi nasıl yapılır?

2020 yılı dördüncü çeyreği verilerine bakıldığında aktif Spotify kullanıcı sayısı 345 milyon oldu. Ayrıca 155 milyon premium abonesi ve 199 milyon reklam kullanıcısı vardı. İki yıllık müdahaleye rağmen, şirket ücretli üyelikte 200 milyon puanı aşamadı. Ancak, o dönemde 1,8 milyar Euro’luk prim gelirini önemli ölçüde artırmak mümkündü.

Bu arada Neil Young olayı ile Spotify da bir kullanıcı grubu tepkisi ile karşı karşıyadır. Konuya aşina olmayanlar için; podcast editörü Joe Rogan, platformda aşı karşıtları ile bir röportaj yayınlayarak virüsü tedavi etmek için ilaç kullanımını öne sürdü. , Faydaları bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Ünlü müzisyen Neil Young başta olmak üzere birçok sanatçı Spotify’ı boykot etmeye başladı. Joe Rogan’ın insanlara COVID 19 hakkında yanlış bilgi verdiği gösterinin kaldırılmasını talep eden sanatçı, bunu yapması halinde Spotify’dan çekileceğini söyledi. Sonuç olarak şirket, podcast’e Kovid ile ilgili bir uyarı eklemeye karar verdi.

Peki siz Spotify kullancısı mısınız? Yoksa diğer müzik uygulamalarını mı tercih ediyorsunuz? Uygulamanın başarılı olduğunu düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir