Popüler müzik ve ses akışı platformu Spotify podcast dinleyicilerinin beklediği yeni bir özelliği yayınladı.

Spotify, dünyanın en popüler ses ve müzik akış platformlarından biridir ve podcast hayranlarının beklediği yeni özellikleri sunar. Spotify üyeleri artık dinledikleri podcast’leri 1’den 5’e kadar puanlayabiliyor. Bu şekilde podcast yayıncısı, izleyicinin o bölüm hakkında ne düşündüğünü anlayabilecektir.

Spotify podcast sayısını arttırdı

Podcast’lere uzun yıllar yatırım yaptıktan sonra Spotify, kütüphanesini toplam 3,2 milyon podcast ile istikrarlı bir şekilde genişletiyor. Şirket, podcast dinleyicileri için yeni özellikler sunmaya devam ediyor ve bugünden itibaren kullanıcıların podcast’leri Spotify’da derecelendirmelerini sağlayacak yeni bir özellik sunuyor.

Şirket bugün beş yıldızlı bir podcast derecelendirme sistemi başlattığını duyurdu. Dinleyiciler, programı 30 saniyeden fazla dinledikten sonra not bırakabilir. Ortalama puan, 10 veya daha fazla gönderi yayınlandıktan sonra şovun açılış sayfasında görüntülenecektir.

Spotify, podcast abonelikleri herkesin kullanımına açılıyor

Spotify’a göre, bu özellik “dinleyicilerin yeni bir podcast’i ne zaman deneyeceklerine karar vermelerini kolaylaştırmak” anlamına geliyor ve bu derecelendirmeler “yeni dinleyicileri çekmek için ilk şans olarak kullanılıyor”. Spotify yapın ve dinleyicilerinize orada oy vermelerini söyleyin. Bu muhtemelen Spotify’ın ana motivasyonu. Apple Podcast’lerin “derecelendirme ve inceleme” metaforu saçma ama aynı zamanda insanların uygulamaya gitmesi için gerçek bir itici güç.

Aynı zamanda bu özellik Spotify’ın iyi bir bot tespit sistemine veya hatta yaygın tacizi tespit eden bir sisteme sahip olmak istediği anlamına da geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir