Spotify, belirli NFT sahiplerinin benzersiz çalma listelerine erişmesine izin veren “belirteç özellikli oynatma listeleri” adı verilen bir şeyi test ettiğinin ifşa edilmesiyle Web3 saflarına katılmaya karar verdi. Spotify, belirli NFT sahiplerine belirli koleksiyonları sergileyecek. 

Spotify NFT

Spotify, NFT-Kilitli Seçilmiş Oynatma Listelerini Test Ediyor 

Belirli bir misli olmayan ve potansiyele sahip olma gerekliliğinin arkasında özel Spotify çalma listelerini kilitleme düşüncesi kullanıcıları biraz şüpheye düşürdü. Fakat sonuç olarak baktığımızda potansiyellerine rağmen, NFT’ler hala inanılmaz derecede iyi bir yapıya sahip. 

Ancak şu anda Spotify, müzik akışı platformunda NFT ve Web3 entegrasyonunu test etmek için bir dizi NFT projesiyle ortaklık kurdu. Spotify’a kaydolan NFT projeleri şunları içeriyor:

  • Overlord, bir oyun ve eğlence markası 
  • Kingship, bir metaverse grubu
  • Fluf, NFT karakterlerinden ve koleksiyon parçalarından oluşan bir ekosistem
  • Moonbirds, NFT-bir profil resimlerinden oluşan bir koleksiyon  

Spotify’ın Web3 NFT Seçilmiş Çalma Listeleri Nasıl Çalışır?

Her NFT projesinin çevresinde benzersiz bir oynatma listesi vardır. Çalma listesi, NFT projesi tarafından sağlanan bir bağlantıyı kullanarak erişmeye çalışmadığınız sürece kilitli kalır. Bağlantıya tıkladığınızda, Web3 cüzdanınızdaki proje NFT’sinin sahipliğini doğrular (MetaMask gibi bir Web3 cüzdanı kullanabilirsiniz), onu Spotify’a bağlar ve NFT kilitli çalma listesine erişir.

NFTX (başka bir NFT projesi) lider geliştiricisi Apoorv Lathey’den bir tweet, Spotify NFT çalma liste sürecini ve NFT projesi çevresinde müzik deneyiminin kilidini açmak için gerekli adımları açıkladı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir