Spotify, Roblox’ta özel bir bölge oluşturdu. Spotify’ın meta dünyasına giriş olarak kabul edilen ve ‘Spotify Adası’ olarak bilinen yapı, bazı özel unsurlara ve aksiyonlara sahip. Peki adada Spotify tam olarak nedir ve Spotify bu adımı neden attı?

Metaverse karakteri nasıl oluşturulur?

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik platformlarından biri olan Spotify, her geçen gün popülerliği artan Roblox oyunu için özel bir çalışma yaptı. Bu çalışma sayesinde ise Roblox’a resmen “Spotify Adası” adında bir bölge eklendi. Peki Spotify Island oyunculara neler sunuyor ve Spotify neden böyle bir işe girme ihtiyacı hissetti?

Spotify Island, Roblox ruhuna göre tasarlandı. Oyuncular bu alana gittiklerinde çeşitli nesneleri kapma ve bu nesnelerle kilitlenmiş nesnelerin kilidini açma fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca Spotify’ın ses oluşturma araçlarından Soundtrap da Spotify Adası’na eklendi. Yapılan açıklamaya göre bu araç aynı zamanda bir müzik çalar da sunacak ve oyuncular Roblox oynarken müzik dinleyebilecekler.

Spotify Island’da herkes kendi müziğini yapabilir

Spotify Island hemen hemen her özelliği kapsıyor gibi görünüyor. Bunun nedeni, bu alanda elde edilen eşyaların Roblox’un diğer bölümlerinde kullanılabilmesidir. Ayrıca içerik oluşturucular için özel koleksiyonlar hazırlanmıştır. Bu şekilde içerik oluşturucular Roblox’ta para kazanma fırsatına sahip olacaklar. Bunun üzerine Spotify Island’da bir de tiyatro olacak. Peki bu bölüm oyuncular için ne anlama geliyor?

Spotify yaptığı açıklamada, tüm Roblox oyuncularının içerik üreticisi olabilmesi için hareketin yapıldığını söyledi. Sahne böyle olacak. Sahneye çıkan oyuncular, kendilerine sağlanan ekipmanlarla müziklerini düzenleyebilecekler. Sanal dünyaların Metaverse ve Web 3 gibi teknolojiler sayesinde kazandığı önemi düşünürsek; Spotify’ın yeni nesil ağlar dünyasına girmeye hazırlandığını söylemek yanlış olmaz.

Spotify Island ayrıca gerçek sanatçılarla işbirliğine de yer verecek. Bağlamda; K-Pop dünyasından Stray Kids ve Sunmi, Spotify İzlanda’nın ilk ortakları olarak ortaya çıktı. Sunmi ile Stray Kids’e özel içerik oluşturan Spotify ekibi, bugünün Roblox oyuncularının yer aldığı Sunmi içerikleri ile Stray Kids içeriklerini birkaç hafta içinde bir araya getirecek. İşte yayımlanan bir video;

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir