Dersimizde Metaverse tabanlı programlarda kullanılabilecek benzersiz bir karakterin nasıl oluşturulacağını anlattık.

Sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla sanal 3 boyutlu dünyalar oluşturup vakit geçirebildiğimiz Metaverse aslına bakarsanız bir bilim kurgu filmi gibi.

Metaverse dünyaları artık sözle yaratılır olacak

İlk olarak 1992 bilim kurgu romanı Snow Crash’de ortaya çıkan Metaverse konsepti günümüzün en ses getiren teknolojilerinden. Metaverse, bizim için avatar ya da kişilik olarak bilinen dijital bir kimlik yaratıyor.

Metaverse karakteri oluşturma

Metaverse karakteri, sosyal medya gibi herhangi bir çevrimiçi ortamda esasen sizin avatarınızdır. Örneğin Snapchat’in Bitmoji özelliğini kullanarak yüzünüzü detaylı bir şekilde şekillendirerek kendi avatarınızı oluşturabilirsiniz. Benzer bir Bitmoji, geçtiğimiz haftalarda Instagram uygulamasında ortaya çıktı.

Metaverse’de karakteri oluşturmanın tek yolu yoktur. Ancak Ready Player Me uygulaması ile Metaverse tabanlı birçok platformda kullanılabilecek bir karakter oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • Öncelikle https://readyplayer.me/ru/avatar bağlantısını takip ederek Ready Player Me’ye giriş yapın. Body Style Seç ekranında karakterinizin cinsiyetini belirtmelisiniz.
  • Ardından, uygulamanın size benzeyen bir meta veri deposu oluşturabilmesi için doğal yüzünüzü yükleyin. Resimsiz devam edebilirsiniz ancak karakterin orijinal olması önemlidir.
  • Resmi yükledikten sonra, yüzünüze mümkün olduğunca yakın bir Metaverse karakteri otomatik olarak oluşturulur. Burada öncelikle aşağıdaki renk paletini kullanarak karakterinizin ten rengini belirlemeniz gerekecek.
  • Ardından sekme çubuğunun solundaki ikinci düğmeye bastığınızda çene, göz, burun ve dudakların yapısını bölümde beğeninize göre ayarlarsınız.
  • Şimdi en önemli kısımlardan birine geçelim: Kıyafet belirleme. Alt harita çubuğunun sol tarafındaki üçüncü butona tıklarsanız Ready Player Me’de kurulu çeşitli kıyafetleri karakterinize uygulayabilirsiniz.
  • Outfit butonunun yanındaki saç ikonuna tıklayarak Metaverse karakteri için saç stilini belirtmeyi unutmayın.
  • Soldan altıncı düğmeye (göz işareti) tıklayarak gözbebeğinizin rengini bile ayarlayabilirsiniz.

Karakteri kullanılabilir hale getirin

Avatarınızın fiziksel özelliklerini ayarladıktan sonra sağ üst köşedeki “Hub’a Giriş Yap” butonuna tıklayın. Sonraki adımda eğer geliştirici iseniz sağ alt köşedeki indir butonuna tıklayarak avatar .glb dosyasını bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Geçici kullanıcı iseniz sol tarafta bulunan “Uygulamaları keşfet” bölümü ile firmanız karşınıza çıkacaktır. Sanal bir evrende karakterleri kullanabileceğiniz ve birbirinizle iletişim kurabileceğiniz “VRChat” başta olmak üzere Metaverse tabanlı birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamaları Ready Player Me hesabınızla ilişkilendirmelisiniz.

Bu örnek için VRChat’ı seçin. Avatar Bağlan butonuna tıkladığınızda, henüz yapmadıysanız, öncelikle Ready Player Me’ye girmelisiniz. Açılan pencerede “Giriş” butonuna basarak Instagram’a kayıt olurken bu uygulamaya kayıt olabileceğiniz bölüme yönlendirileceksiniz.

Ardından “Application Discovery” bölümündeki uygulamalardan birini seçip tekrar “Avatar Ekle”ye tıkladığınızda karakteriniz eklenecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir