Spotify linklerini nasıl keseceğinizi merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda Spotify URL’lerinin nasıl kısaltılacağını anlatacağız.

Spotify’da çalma listesi nasıl yapılır?

Spotify doğrudan uygulama üzerinden link kısaltmaya izin vermiyor ancak bu işlem için kullanabileceğiniz bir servis var. Bu servis ile çok kısa uzun linkler oluşturabilir ve kısa linkleri diğer kişilerle paylaşabilirsiniz.

Tüm dünyada oldukça popüler olan Spotify milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. En çok zaman alan platformlardan biri olan dijital müzik platformu, rock’tan pop’a, metalden klasik müziğe kadar çok çeşitli türlerden şarkılara yer veriyor.

Dijital müzik hizmetleri denilince akla gelen ilk isimlerden biri. Spotify, kullanıcıların favori şarkılarını seçmelerine ve çalma listeleri oluşturmalarına olanak tanır. Kullanıcılar oluşturulan çalma listelerini arkadaşlarıyla paylaşmak isteyebilir.

Spotify, kullanıcıların çalma listelerini paylaşmalarına izin verir, ancak çalma listesine bağlantı oldukça uzundur. Yine de çalma listelerini paylaşma yeteneği güzel bir özellik. Ancak uzun bir bağlantı, kullanımını olumsuz yönde etkileyecektir.

Oynatma listelerine ek olarak profiller diğer kullanıcılarla paylaşılabilir. Çoğu kişi paylaştığı linklerin kısa bir yapıya sahip olmasını ister. Peki Spotify URL kısaltması nasıl yapılır?

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Spotify link kısaltma adımları nelerdir?

  • Spotify hizmetini açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Paylaşmak istediğiniz çalma listesini açın.
  • Eliptik olmayan işarete dokunun.
  • Paylaş sekmesine erişim.
  • Oynatma listesi bağlantısını kopyala’yı seçin.
  • Spotify sayfasını ziyaret edin.
  • Bağlantıyı alanına girin.
  • “Create URL” butonuna basın.
  • “SHORTURL” kısmından kısa bağlantıya erişebilirsiniz.

Dünya çapında oldukça popüler olan dijital yayın platformlarındaki bağlantıları azaltmanıza olanak sağlayan bir hizmettir. Spotify adlı bir servis sayesinde çok hızlı ve rahat bir şekilde linkleri kısaltabilirsiniz.

Bağlantıyı kısaltmak için Önce, o dijital yayın platformunun resmi web sitesine gidin. Sağ üst köşedeki “Giriş” düğmesini tıklayın. Bunu yaparsanız, giriş ekranına yönlendirileceksiniz.

E-posta adresinizi veya kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapın. Facebook, Apple veya Google’a kayıtlı iseniz ekranın üst kısmında bulunan ‘Continue with Facebook’, ‘Continue with Apple’ veya ‘Continue with Google’ butonlarına tıklayarak gerekli bilgileri girip giriş yapabilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptığınızda karşınıza farklı müzik türlerinin olduğu bir ekran çıkacaktır. Bir sonraki adıma geçmek için profilinizi görmelisiniz. Profil sayfanız aracılığıyla paylaşmak istediğiniz oynatma listesini görüntüleyin.

Çalma listesini gördükten sonra kalp simgesinin yanındaki üç nokta simgesine dokunun. Bir pencere açılacaktır. Açılan pencerede “Paylaş” sekmesine gidin. Ardından “Çalma listesine bağlantıyı kopyala”yı seçin. Bunu yaparsanız, bağlantıyı oynatma listesine kopyalarsınız.

Linki kopyaladıktan sonra kısayol işlemine geçebilirsiniz. Bunun için Spotify web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu hizmet, bağlantıyı çok hızlı ve kolay bir şekilde kısaltmanıza olanak tanır.

Sptfy web sitesini ziyaret ettikten sonra “Uzun Spotify URL’sini aşağıya girin” bölümündeki alana bağlantıyı girmeniz gerekmektedir. Bağlantıya girer girmez “URL oluştur” düğmesini tıklayın. Bu prosedürü izlerseniz bağlantınız çok kısa sürede kısalır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir