Spotify, Öne Çıkan Küratörler adlı yeni özelliği ile kullanıcıların popüler çalma listelerini herkesle paylaşmayı hedefliyor.

Spotify, rakip platformların evrimi nedeniyle özellikle geçen yıl uygulamasını geniş çapta yenileme kararı aldı. Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta Podcast’ler ve Araba Modu adlı iki yeniliği paylaştı. Şimdi Spotify, popüler çalma listesini tanıtmak ve özellikli bir küratör özelliğini test etmek için bir adım attıklarını duyurdu.

Spotify, popüler kullanıcı çalma listelerini önerilen küratörlerle paylaşacak!

Spotify bugün yaptığı açıklamada, kullanıcıların mevcut çalma listelerine ek olarak popüler çalma listelerini tanıtmasına yardımcı olacak moderatörler için ayrı bir yeni özellik üzerinde çalıştığını ve şu anda test edildiğini söyledi. Bu, diğer kullanıcıların yeni şarkılar ve sanatçılar keşfetmesine olanak tanır.

Spotify’da çalma listesi nasıl yapılır?

Şirket, ilk aşamada kullanıcılara sunulacak listelerin platformda seçilen küratörlerin popüler gönderilerinden oluşacağını ve zamanla genişleyeceğini belirtiyor. Ayrıca, yeni özelliği başlangıçta belirli alanlarda etkinleştireceğini ve ardından genel beta sürümünde kullanıma sunacağını söyledi. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Amacımız her zaman Spotify’ı en iyi dinleme deneyimi için bir numaralı hedef haline getirmektir. Bu pilot uygulamayla dinleyicilere, kendileri kadar ilgili olan hayranlarımızın müziklerini keşfetmeleri için yeni bir yol sunuyoruz. Hayranlarımız için her zaman benzersiz ve farklı dinleme deneyimlerini ve programlarını test ediyoruz ve bunun ortaya çıkışını izlemekten heyecan duyuyoruz.

Şirket BTS, Charli XCX, Kacey Musgraves, Lauv, Megan Thee Stallion, Mimi Webb, Tai Verdes ve Xamã gibi birçok sanatçıyla çalıştı. Kullanıcılar daha sonra müzik zevklerini en sevdikleri tek bir Blend çalma listelerinde birleştirebilirler.

Spofiy, aile ve arkadaş gruplarının kendi paylaşılan çalma listelerini oluşturmasına izin vermek için Blend’i güncelledi. Spotify, küresel olarak öne çıkan küratörlerle çalışmanıza ve kendi radyo programlarınızı paylaşmanıza olanak tanıtacak.

Peki siz Spotify kullanıyor musunuz? Şirket sektördeki rakipleriyle rekabet edebilmek için son bir senede pek çok yeni özelliği kullanıcılarına sundu. Bu özelliklerden en beğendiğiniz hangisiydi. Sizce şirketin üzerinde çalıştığı bu özellik ilerde podcast’ler için de gelebilir mi? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir