Çalışanlarının %17’sini işten çıkaracağını söyleyen Spotify, bu yıl üçüncü kez çalışanları ile yollarını ayırıyor. 2023 senesinin başından beri 800 çalışanını işten çıkartan Spotify, üçüncü kez işten çıkarma yapacağını duyurdu. Şirketin CEO’su Daniel Ek’in açıklamalarına göre çalışanların %17’si yıl bitmeden işten çıkarılacak. Bu da yaklaşık 1500 kişinin tek seferde işten çıkarılması anlamına geliyor. 2023 yılının ilk çeyreği ile beraber kâra geçen Spotify’ın bu kararının nedeninin küresel belirsizlik olduğu açıklaması yapıldı.

Covid 19 ile daha çok artan küresel kriz ve artan şirket maaliyetleri firmaları küçülmeye gitmeye zorluyor. Bu nedenle 2023 yılında bile küçük firmalar bile küçülmeye gitmeye devam ediyor. Küresel kriz en büyük müzik ve podcast firmalarından biri olan Spotify’ı da etkiliyor.

Spotify’ın son mali durum değerlendirmesinde 9.250 çalışanları olduğunu dile getirmişti. 

Spotify Bu Yıl Üçüncü Kez İşten Çıkarma Sürecine Girdi

Spotify Çalışanlarının %17’sini İşten Çıkaracağını Belirtti

2023 yılı ile birlikte kullanıcı sayısını 601 milyona yükselten ve kullanıcılar için yaptığı zamlarla da birlikte iyice kâra geçen Spotify da küresel krizi sebep göstererek şirkette küçülmeye gidiyor. 

Küresel ekonomik krizin süregelen belirsizliği sebebiyle maaliyetleri azaltmak zorunda olduklarını dile getiren CEO, çıkardıkları personellere beş aylık tazminat ödeyeceklerini ve şirketin sağlık sigortasını kullanmaya devam edebileceklerini de ifade etti. Göçmen olarak çalışan kişilerinse yaşadıkları ülkerlerden sınırdışı edilmemeleri için göçmen desteği yapacağını da açıkladı.

Daha üretken olmalarına karşı daha az verimli olduklarını dile getiren CEO, Reuters’a yapmış olduğu açıklamalarında bu konuyla ilgili stratejik adımlar atacaklarını da ekledi. Bu sayede 2030 yılında 1 milyar kullanıcıya ulaşma hedeflerini gerçekleştirmeyi bekliyorlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir