Spotify, kullanıma sunduğu özellikler üzerine çalışmaya ve geliştirmeye hızla devam ediyor. Bu kez de Spotify Blend için gelen iki farklı yenilik gündemde yer alıyor. Çevrimiçi müzik pazarının lider konumunda yer alan Spotify, bugünden itibaren kullanıcıların, müzik sayesinde arkadaşları, aileleri ve hatta sanatçılar ile bağlantı kurmaları için daha fazla seçeneği bir araya getiren bu iki yeni özellikle Spotify Blend ailesi daha da genişliyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamalara göre müzik aracılığıyla bağlanmanın en zahmetsiz hem de oldukça kolay olarak tanıtılan Blend, firmaya göre güncellemeler her geçen gün devam ediyor ve ortak dinleme deneyimini neredeyse, ‘oynat’ tuşuna basmak kadar kolay bir hale getiriyor. Önceden, kullanıcılar sadece tek bir seferde, arkadaşları veya aile üyelerinden biriyle Blend yapabiliyordu. Bugünden sonra ise Spotify’da kullanıcılar artık Blend özelliği ile şunları da yapabilecek: “

5 14

-10’a varan kişiyle Blend çalma listesi oluşturarak tüm kişilerin zevklerini birleştiren bu özel çalma listesinin keyfini çıkarın.

– BTS, Charli XCX, Kacey Musgraves, Lauv, Megan Thee Stallion, Mimi Webb, Tai Verdes, Xamã ve sevdiğiniz diğer sanatçılarla Blend yapın.

– Artık en sevdiğiniz sanatçılardan bazıları ile müzik zevklerinizi sadece sizin için hazırlanmış tek bir ortak çalma listesinde birleştirebilirsiniz. Kullanıcılar ayrıca söz konusu bu sanatçılarla zevklerinin ne kadar uyuştuğunu eşleşme puanları ile gösteren bir paylaşım kartına da sahip olacak. Bunlar, kullanıcının dinleme tercihlerini sanatçıyla karşılaştırarak görmesine olanak tanımakla beraber, doğrudan Instagram, Facebook, Snapchat veya Twitter üzerinden de paylaşılabiliyor.” 

Instagram kuralları değişiyor

Müziğin insanları bir arada getirmek konusunda başarılı olduğuna inanıyoruz diyen Spotify, Blend özelliği ile dinleyicilerin de tam olarak bundan faydalanmasını istiyor. Kullanıcılarımızın birbiri ile bağlantı kurmasını istediğini söyleyen firma, alanda liderliğini güçlü rakibi Apple Music’e kesinlikle kaptırmıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir